Prosize kapsule

Muška moda sa 20, 30 i 40


Bez obzira koliko imate godina, od odeće koju nosite u velikoj meri zavisi da li ostavljate utisak aktivne osobe, koja živi punim plućima, ili vas okolina već sa 18 godina doživljava kao tromog dekicu, koji zavaljen u stolici za ljuljanje, u vunenom puloveru i iznošenim papučama rešava ukrštene reči. Ukoliko ste proslavili punoletstvo, ili ste tek zakoračili u 20-te, možete sebi dozvoliti mnoge modne egzibicije. Isprobajte razne stilove, tražite ono što vam najviše odgovara, jer, ukoliko u pubertetu niste prošli kroz različite faze, kasnije u životu možda nećete imati prilike.

U drugoj polovini 20-tih, po nepisanom pravilu, trebalo bi da se oblačite ozbiljnije. Do tada ste, odelo verovatno obukli samo za maturu i ukoliko su vas naterali, eventualno za neku veću svečanost. Od 25-te godine, naročito ako ste se zaposlili, trebalo bi da počnete da nosite i odela. Majica sa aplikacijom crtanog junaka, od pranja i nošenja izbledela dukserica sa kapuljačom, ili omiljene vojničke pantalone, neće učiniti da izgledate mlađe, već smešno. Ipak, to što vas možda više ne oslovljavaju sa “dečko” i sve češće vam persiraju, ne znači da treba da se ponašate i oblačite preozbiljno. Farmerke ili, u zavisnosti od prilike, neke druge pantalone, košulja i sako, mogu biti dobar izbor i za posao i za izlazak.

U 30-tim godinama mnogi muškarci su najzaposleniji, karijera im je na značajnom mestu u životu, pa bi dosta pažnje i vremena trebalo da posvete svom poslovnom izgledu.

Zapuštena frizura i brada, ili neuredni nokti, se ne tolerišu u poslovnom svetu, pa bi o tome trebalo naročito da povedete računa. Kako biste izdržali sve poslovne napore, neophodna je i dobra kondicija, tako da bi poseta različitim sportskim centrima trebalo da postane deo vašeg sedmičnog plana i programa. I dalje možete dopustiti sebi da se obučete “casual”, ali gledajte da to bude kada izlazite u krugu prijatelja.

Ukoliko imate 40, to ne znači da treba da prestanete da vodite računa o sebi, pustite stomak, ili nosite odelo koje ste kupili pre 15 godina. Neki muškarci tek u zrelim godinama postaju fatalno privlačni suprotnom polu. To je vreme kada su se mnogi ostvarili na poslu, materijalno obezbedili i mogu mnogo opuštenije da gledaju na život i posvete se stvarima i interesovanjima, koje su ranije zapostavljali. Da biste sačuvali mladalački izgled, uz konsultaciju sa lekarom više vežbajte, hranite se zdravo i pratite modu! Neka stvari koje birate pre svega budu kvalitetne i prikladne vašim godinama. Trebalo bi da definitivno zaboravite na farmerice i dečački izgled, ali to ne znači ni da su odela i kravate isključivo vaša sudbina! Moderna košulja, jakna ili neki detalj poput šala, u značajnoj meri mogu doprineti tome da izgledate mlađe.

Da biste sačuvali lep, mladalački i negovan izgled i kada pređete 50 godina, trebalo biste da povedete više računa o zdravlju, ali i o modi. Budite ukorak sa trendovima i izaberite detalje koji su moderni, ali u skadu sa vašim godinama. Možda nije prikladno da izlazite u farmericama, ili u trenerci, ali moderan sat, kvalitetan džemper ili pantalone, zaista vam mogu “skinuti” neku godinu.

Čovek je mlad koliko se mladim oseća, ali odeća vam može pomoći u tome.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar