Prosize kapsule

M@N! Hi-tech info

IE9 stiže u martu

Microsoft se priprema da predstavi prvu verziju svog Internet Explorer 9 internet pretraživača tokom narednog meseca. Za sada nema informacija da li će u pitanju biti beta ili neka druga verzija, ali ono što je sigurno je da će na predstojećem MIX10 događaju biti dosta reči o OE9. Dean Hachamovitch, generalni menadžer tima koji je zadužen za dizajn, razvoj i izdavanje IE9, će biti jedan od ljudi koji će održati uvodnu reč na MIX10 događaju koji se održava u Las Vegasu narednog meseca. On će govoriti o promenama i unapređenjima koja će doneti IE9 ali će njegov govor da uključi i nekoliko iznenađenja.

Oracle integriše Sun proizvode

Oracle-ov plan da nakon što bude okončana kupovina kompanije Sun Microsystems integriše HotSpot Java Virtual Machine i JRockit JVM proizvode ove kompanie i dalje se razvija, ali pojedinačni JVM baziran na obe tehnologije se očekuje u roku od 18 meseci do 2 godine. Jedan od inženjera kompanije Mark Reinhold navodi da će Oracle kratkoročno nastaviti da razvija obe tehnologije. JVM omogućava pokretanje Java programa i obezbeđuje nezavisnost hardvera i operativnog sistema u odnosu na Java-u. Oracle je izrazio želju da integriše dva JVM alata tokom sesije na kojoj su predstavljeni planovi nove kompanije nastale kupovinom Sun-a.

Firefox 3.5.8

Korporacija Mozilla predstavila je još jednu verziju Firefox pretraživača. U pitanju je verzija 3.5.8 koja donosi nekoliko sigurnosnih popravki. Trenutno je glavna verzija ovog pretraživača na koju se oslanja Mozilla ona oznake 3.6, tako da je ovde u pitanju update-ovanje stare verzije, za koju bi uskoro moglo da bude uskraćeno izdavanje sigurnosnih udate-ova. Bilo kako bilo i ova verzija donosi uobičajene karakteristike koje su dostupne u okviru Firefox pretraživača kao što je tabovano pretraživanje, vrhunske performanse, odličan korisnički doživlja te unapređena sigurnost. Korisnicima je na raspolaganju preko 5000 različitih dodataka kojima ćete personalizovati svoj pretraživač.

Izvor: IT svet

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.