Prosize kapsule

I čarape su deo stila!

by Milena Stanisavljević

Bez obzira što se retko vide i što su često skrivene, čarape jesu važan modni detalj, koji puno govori o muškarcu ispod čijih pantalona “izviruju”. Većina predstavnica lepšeg pola složiće se da loš odabir čarapa može u velikoj meri pokvariti ukupan izgled muškarca.

Kada kupujete čarape, na umu imajte nekoliko saveta koji vam mogu biti od pomoći:

BOJU ČARAPA USKLADITE SA BOJOM PANTALONA

– Vodite računa da se boja čarapa slaže sa bojom pantalona, a ne cipela. Ukoliko to nisu farmerke, potrudite se da čarape budu u boji pantalona. Znači, ako nosite sive pantalone, odaberite sive čarape, braon, ili bilo koje druge pantalone zahtevaju čarape iste boje. Ali, kako biste bili sigurni da nećete pogrešili, trebalo bi da boja čarapa za nijansu bude tamnija od boje pantalona.

ELEGANTNO ODELO – ELEGANTNE ČARAPE

– Uz elegantno odelo nikako nemojte kombinovati punije, sportske čarape. U obzir bi trebalo da dođu samo tanke, elegantne čarape od finijeg materijala. Uz odela zaboravite i na čarape sa bilo kakvim šarama.

BELE ČARAPE – SAMO UZ TRENERKU

– Bele čarape se nose isključivo uz trenerku i patike – ukoliko se bavite sportskim aktivnostima, idete da džograte ili u šetnju. Bele, sportske čarape nisu dobar izbor čak ni uz farmerke, ili bilo koje druge “casual” pantalone, pa pokušajte da i za tu kombinaciju nađete neke druge čarape, koje mogu biti sportske, ali ne bele.

– Pri kupovini bi trebalo da povedete računa i o dužini čarapa. Trudite se da ne budu ni previše dugačke, ali ni prekratke. Nije baš lep prizor videti muškarca prekrštenih nogu, dok ispod nogavice elegantnih pantalona izviruje gola noga…

– Kada kupujete čarape, vodite računa da budu od prirodnih materijala, najbolje pamuka, koji dobro upija znoj i najmanje “širi” neprijatne mirise.

– Čarape nemojte savijati niti borati, jer će izgledati neuredno.

– Ne treba ni spominjati da nipošto ne nosite bušne, niti čarape na kojima je “prosenjena” peta. Nikada se ne zna kada, gde, ni zašto ćete morati da se izujete. Ukoliko vam tada iz ofucanih čarapa izleti prst, možda nećete imati prilike da popravite utisak…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “I čarape su deo stila!

  1. Pingback: Muška moda - saveti, trendovi, stil | Muški magazin - M@N!

  2. Vrlo zanimljiv text…. ali ima tu nešto vrlo zbunjujuće! Šta ako za neku opuštenu priliku želimo da obučemo farmerke i obujemo bele patike? Ako bele čarape ne idu uz farmerke… još je gora neoprostiva kombinacija: crne čarape i bele patike :))) Aha, šta ćemo sad?

  3. Onaj koji je sastavljao ovaj tekst nije normalna osoba,farmerke nisu stofane pantalone i BAS iz tog razloga su najbolje bele carape