Prosize kapsule

M@N! Novac & Karijera – Dobro se dobrim vraća

Nije nužno biti budista i verovati u reinkarnaciju da bi se shvatile očigledene prednosti i posledice širenja pozitivne energije. U budizmu karma je skup postupaka tokom života jedne osobe, ali i efekata koje je neko tim postupcima postigao. U našoj tradiciji kaže se kako seješ, tako ćeš i požnjeti. Veoma slično verovanju budista, koje se vrlo lako može primeniti i u poboljšanju vaše poslovne komunikacije.

Kako nijedna sfera našeg života ne može proći bez bar jednog teoretičara popularne psihologije, tako se i dr Stefan Kovi odvažio da nas svojim priručnikom 7 navika veoma uspešnih ljudi, uputi u tajne funkcionisanja dobre karme – ono to činite ostaviće posledice, ne samo u ovom, već i svakom sledećem životu.

Verovanje u reinkarnaciju nije neophodan preduslov da biste primenili postulate ove teorije u vašem poslovnom životu. Da bismo vam malo približili stavove dr Kovija, poslužićemo se osnovnim pojmom kojim se u svojoj teoriji služi.

Emocionalni bankovni račun

Uprkos verovanju što si bolji prema nekome, taj je gori prema tebi, dr Kovi tvrdi da svakome treba izaći u susret, u skladu sa mogućnostima, naravno. Dobrom voljom stvaramo veliki kredit poverenja na emocionalnom bankovnom računu, i komunikacija mora biti pozitivna, brza i uspešna. U suprotnom, kinjimo li nekoga, ignorišemo li ga ili mu ne ukazujemo poštovanje koje svaka osoba zaslužuje, kredit poverenja će biti minimalan, a svaka, čak i najbezazlenija konfliktna situacija lako može prerasti u incident fatalnih posledica.

Postoji 6 načina kojima možete održavati kredit na vašem emocionalnom bankovnom računu, ali i obezbediti savršenu komunikaciju sa vašim kolegama:

1) Pohvalite odlično obavljen posao i pokažite zahvalnost kad neko dobro obavi posao.

2) Iskreno se zanimajte za interese druge osobe i za ono što toj osobi mnogo znači.

3) Vodite računa o malim stvarima, kao što je odgovaranje na poruku ili čestitanje rođendana.

4) Ispunite sve što ste obećali.

5) Zapamtite imena važnih ljudi i važne događaje u životima kolega.

6) Priznajte i popravite greške koje ste napravili bez prebacivanja krivice.

Možda vaša dobra karma neće imati istog efekta na sve kolege, jer je moguće da i onu moraju srediti svoju, da biste bili na istim talasima, ali u gore navedenim savetima ne postoji nijedan razlog zašto ih ne biste primenili, čak i u životu. Ako ni zbog čega drugog, a ono makar zbog toga što se dobro dobrim uvek vraća!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Novac & Karijera – Dobro se dobrim vraća

  1. * Dobra osoba *

    * Iznad nas,u nama,medju nama i sa vama blagodetnog Boga carstvo je.Planine visoko kvalitetne ispase napasaju sve krajolike zemaljske i nebeske.Ko je taj sto zbunjuje?,satana mu jeste ime,biti ponosan od djavola je.Hrist krvlju otkupio i oprao tvoju dusu jeste,sva prokletstva i grehe,Isus na krstu odnese.Oko srca sada toplo je,i u dusi sada mir je,Gospod s desne strane Boga na nebu je.Ljubav u ljubavi sa ljubavlju jeste,Hrist unutra isceljenje oslobodio je,cista savest glas Boziji je.Duh Sveti (od Boga zavisi kako,kada i gde),posle korisnog,na izgradnju razgovora,ovim recima ohrabruje : “ voli vas Gospod “,i tvome Bogu dobro je.Izmedju ostalog,dobro je Gospodu svome Bogu moliti se i zahvalan biti,Bibliju citati,i u crkvu(u hriscanskoj zajednici biti)ici.Gospod mrzi zlo,Bog vas ljubi,ja vas ljubim i pozdravljam ! Slava Gospodu Isusu ! * U zdravlju neka vam je sve ! *