Prosize kapsule

Facebook – nestvarna stvarnost

Facebook, omiljena virtuelna mreža za socijalizaciju savremenog čoveka, mesto gde možeš biti ko god poželiš da budeš, a stvarnost gubi svaki značaj. Ipak, svakodnevno ga koristi preko 300 miliona ljudi širom sveta, okači se preko milijardu fotografija, a većina korisnika se Fejsbukom služi da bi kontrolisala svoje partnere. Kakav je vaš Facebook profil?

Malo smo istražili i pronašli nekoliko, zaista, zanimljivih podataka o Fejsbuku, koje možda jeste, a možda i niste znali..

Pored ovoga što smo već naveli, da više od 60% korisnikaFejsbuka na ovaj način kontroliše svoje partnere i da se dnevno nakači više od milijardu fotografija, verovatno ćete se iznenaditi činjenicom da više od 30 miliona korisnika svakodnevno ima novi status, a da se 70% školaraca makar jednom dnevno uloguje na svoj nalog.

Osim toga šta mi radimo na Fejsbuku, i neki podaci vezani za to šta administratori Fejsbuka na mreži mogu biti interesentni. Redovno se brišu slike majki koje doje decu, profili čudnih imena, a putem Fejsbukauništene su i mnoge karijere političara koji su se suviše lagodno poneli prema najpopularnijoj svetskoj virtuelnoj zajednici, na čijim zidovima skandali najlakše osvanu.

Takođe, proverite da li ste oboleli od Facebook Addiction Disorder (FAD), bolesti ovisnosti od Fejsbuka. Ako jeste, u problemu ste, a Mark Cukerberg je zahvaljujući vama I vama sličnima postao najmlađi milijarder na svetu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Facebook – nestvarna stvarnost

  1. Pingback: Online muvanje | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar