Prosize kapsule

Prolećni umor – nije tumor!

Stanje u kom se trenutno nalazite, povezano je sa svim onim terorom koji ste priredili svom telu tokom zimskih trpeznih bahanalija kad gozbama nije bilo kraja. Masti su se taložile na masti, toksini iz alkohola, takođe, a sada kad dolaze cveće i proleće, vi umesto da se istom radujete, zapadate u depresiju jer ste teški sami sebi. U normalnim uslovima, te zalihe bi se potrošile na fizičku aktivnost, ali kako je moderno društvo sve osim normalno, mi ih ne trošimo, ili bar ne onoliko koliko je potrebno da nas prolećni umor ne savlada. Prolećni umor se s razlogom javlja baš sad, jer dolazi do smene godišnjih doba, a to itekako ostavlja posledice na naš organizam. Kako nas ne bi slomio do kraja, evo tri zlata vredna saveta kako da mi slomimo njega.

Ishrana

Ako ste do sada svoj želudac zatrpavali svim mogućim oblicima masnoća i teške hrane, pravo je vreme da prestanete. Neophodno je da pređete na prolećni režim ishrane, kako biste omogućili zimskim naslagama kalorija i energije da se potroše. Probajte sa sezonskim salatama i voćem, koji će ubrzati vaš metabolizam, poboljšati razgradnju masti, ali i eliminisati onaj osećaj težine koji TAKO UBIJA!!!

Životne navike

Jeste teško, ali je neophodno! Makar pola sata trčanja ili šetnje dnevno, pomoćiće vam da se ne mrzite iz dana u dan. Poznato je da fizička aktivnost poboljšava raspoloženje, ali osim toga šta ćete raditi tokom dana da biste se bolje osećali, jednako je važno i da dan započnete kako treba. Sa osmehom i kratkim istezanjem kraj otvorenog prozora, kako bi sveža doza kiseonika razbudila i poslednju ćeliju u vašem telu!!! Pronađite light motiv za taj dan i nek vas on vodi sve do sledećeg jutra. I onog tamo, i onog tamo, i onog tamo….

Iron Abs za vas

Vitamini i voda

Uticaj prolećnog umora najviše osećamo zbog nedovoljne količine vitamina C u organizmu, a za to je opet kriva idila zimskog menija. Međutim, nema mesta panici! Vrlo dobro znate gde se vitamin C može naći – narandže, limun, kupus i slično, pa prionite na vitaminiziranje. Nikad nije kasno, a sledeće zime se na vreme setite da uz praseća rebarca naručite i čašu limunade. Dodatno, pijte što više vode. Jeste, svi vam dosađuju sa vodom, ali stvarno ima efekta – TOKSINI OUT!

Dočekajte proleće spremni, a do tada poštujte glavnu maksimu u borbi protiv prolećnog umora (koju smo vešto maznuli iz jedne reklame), a ona glasi – ŽIVIM BRZO, HRANIM SE LAKO! Samo tako..

I naravno – uživajte u proleću..!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Prolećni umor – nije tumor!

  1. Pingback: Masažom protiv depresije | Muški magazin - M@N!