Prosize kapsule

WC šolja – Mesto za velike misli

Većina nas ima jedan, svim muškarcima zajednički fetiš. Možda ga niste ni bili svesni dok o tome niste pročitali na našoj stranici, ali nakon ovog teksta shvatićete koliko se često u muškom svetu isti praktikuje. Ne, nije ništa perverzno poput egzibicionizma, voajerizma, SM tehnika, čak i nema veze sa seksom. Ovo je fetiš za solere, upražnjava se iza zatvorenih vrata, a onome ko ga upražnjava donosi neku vrstu mentalne relaksacije i zadovoljstva. Spremite se za najmuškiji od svih muških fetiša – WC šolju! Gde je muškarac svoj na svome…

Ona zvoca u kuhinji, zvoca za stolom, zvoca u krevetu, zvoca preko telefona, zvoca na uvce, zvoca na sav glas. Koliko god je voleli, svakom muškarcu treba 15 minuta tišine da oslušne sopstvene misli, kao što mu u okviru njihovog zajedničkog prostora treba zaseban MUŠKI prostor, gde će moći da se opusti i radi MUŠKE stvari. Naravno, mnogi od nas za to imaju neku radionicu, neki odu na partiju fudbala ili veče video igrica sa drugarima.. Ovaj vid relaksacije može se podvesti pod terapiju, ili banjsko lečenje i može se praktikovati ponekad, a blagotvorni efekti su poznati svakom muškarcu. Međutim, ponekad je potrebna i hitna medicinska intervencija na stresom napaćenu mušku psihu, a u toj situaciji nema boljeg leka od čitanja na WC šolji. Zapitajte se, koliko vas pribegava ovoj metodi.

Povlačenje u tih 3 do 5 kvadratnih metara sa novinama, knjigom.. prostor u kom možete, pored one osnovne svrhe fiziološke prirode, da se posvetite sebi, svojim mislima, i da vam pri tome čitavih 15 (ili više) minuta niko, ali baš niko ne naruši idilu vašeg ČISTO MUŠKOG SVETA. Sveta u kom ste vi kralj, ali stvarno, a ceo život, vreme, prostor može samo da čeka sa one strane vrata na kojima piše – ZAUZETO.

Da sve ovo nije samo obično naklapanje, obezbedili smo vam i par naučnih činjenica. Među istraživačima odavno je poznat blagotvoran uticaj koji WC šolja ima na mušku psihu, kao lek od svakodnevnog stresnog života. Prema nekim istraživanjima efekat prazne i zatvorene prostorije u koju niko osim vas nema pristup na svest deluje kao kreativni podsticaj. Kreativnost se na WC šolji, verovali ili ne povećava za 1 posto – isto koliko i na radnom mestu ili tokom opuštanja uz kafu u nekom kafiću. Vođa istraživačkog tima koji se bavio ovom tematikom kaže da muškarcima pomaže i samo sedenje na šolji, bez nekog dodatnog angažmana, koji bi osim kreativnih uključio i neke opipljivije rezultate.

Dakle, da zaključimo. Svakome je potreban prostor, vreme, makar 15 minuta tišine u kojoj će moći da se posveti samo sebi, razmisli na miru i donese bitne životne odluke. Muškarci za to najčešće biraju keramički raj toaleta i umirujući efekat hladnjikave daske. Pa šta? Neki od najvećih umova, imali su i neobičnija mesta gde su nalazili inspiraciju za svoja velika dela. Na dnevnom nivou, i kao odlična antistres terapija prosečnom muškarcu, da bi bio svoj na svome, dovoljna je i WC šolja.

Žene, ispoštujte našu privatnost. ZAUZETO – genije stvara!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.