Prosize kapsule

Žene i alkohol

Alkohol se po pravilu uvek vezuje za muškarce. Međutim, istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo je da su žene podjednako sklone kojoj čašici, naročito u vidu aperitiva pred seks, ali i običan razgovor.

Prema britanskom istraživanju, jedna od 20 ispitanih žena se odluči za alkohol kako bi se opustila pre seksa, a čak 6% žena izjavilo je da nikad nije vodilo ljubav u treznom stanju. Kao najčešći razlog posezanja za alkoholom navodi se nezadovoljstvo telesnim izgledom koje je najčešće uzrokovano manjkom samopouzdanja. Od 3. 000 žena koliko ih je ispitano tokom istraživanja, čak ih je polovina rekla da im je seks draži nakon nekoliko čaša omiljenog alkoholnog pića.

One se nakon nekoliko pića osećaju opuštenije i sigurnije u sebe, a iznenađujući je i podatak da čak 75% žena pre nego ode u krevet sa dečkom ili suprugom popije čašu ili dve vina. Dalje, statistika je pokazala da je prosečan broj muškaraca s kojima su ispitanice spavale 8, ali još zanimljivije je da su u najmanje 5 od tih 8 slučajeva one bile pijane, a na seks su pristajale nakon četvrtog izlaska.

Zaključak istraživanja je da su današnji muško-ženski odnosi opterećeni tempom koji diktira sam život, a da je već pravilo da opuštanje ne ide bez nekog stimulansa koji će ostvariti efekat relaksacije. Naš zaključak je – seks na eks!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.