Prosize kapsule

Ljubav na prvi pogled i drugi mitovi…

Istraživanja sprovedena na ovu temu, pokazala su da su žene spremnije od muškaraca da poveruju u mit ljubavi na prvi pogled. Više od 53% ispitanih reklo je da veruje u ljubav na prvi pogled, ali samo trećina od njih bili su muškarci. Većina ljudi nije spremna na ovaj korak jer je za ljubav na prvi pogled, neophodno da se pogledi sretnu, a kako je istraživanje pokazalo, većina ne može da izdrži duži kontakt oči u oči. Ipak, samopouzdanje raste sa godinama i iskustvom pa se procenta onih koji smeju da pogledaju ljubavi u oči raste nakon 25 godina, a zanimljivo je da je tada postotak na muškoj strani.

Da bi naše istraživanje bilo potpuno, moramo makar površno pomenuti i temu srodnih duša.

U ovu, teoriji o ljubavi na prvi pogled tako bliskoj teoriji, najviše veruju romantičari. Hladne glave i verovatno isto tako ’ladnjikavog srca, naučnici su ovoj temi pristupili kako drugo nego naučno. O mogućnosti da pod kapom nebeskom za svakog postoji srodna duša oni nisu maštali, već su mogućnost jednostavno sračunali. Romantičari, spremite se, rezultat je prilično deprimirajući. Prema njihovoj računici šansa da pronađete srodnu dušu je 1:285. 000. Kada se sve sračuna, izgleda da će takvih srećnika u Srbiji biti svega 30-ak.

Pitate se, kako se došlo do ove razmere i koji genije je sve sračunao. U pitanju je jedan engleski samotnjak i matematički genije Piter Bakus, koji je svoje istraživanje o tome zašto nema devojku već tri godine pretočio u niz cifri i služeći se nečim što se zove drejkova jednačina došao do rezultate koji smo vam malopre pomenuli.

Interesantno je pomenuti da se Drejkova jednačina koristi za izračunavanje verovatnoće postojanja vanzemaljskog života, pa se sledeća konstatacija logično nameće – naći srodnu dušu teško je izvodivo kao i otkriti život u svemiru. Ali, ne zaboravite – mogućnost ipak postoji!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.