Prosize kapsule

Najbogatiji ljudi na svetu

Za razliku od svih dosadašnjih, lista najbogatijih za ovu godinu donela je određene, mada ne i radikalne promene. Iako je još uvek među Top 5 najbogatijih na svetu, Bil Gejts ove godine nije poneo i titulu NAJBOGATIJEG. To multimilionersko laskavo zvanje, prema istraživanju američkog časopisa Forbs, pripalo je meksičkom Tajkunu Karlosu Slimu, a na listi su se osim pomenute dvojice našli uglavnom muškarci i to redom iz SAD, Indije, Španije, Švedske, Velike Britanije, ali i nezaobilazni Silvio Berluskoni.

Kao što smo već rekli, titula najbogatijeg za 2010. godinu pripala je meksičkom telekomunikacionom magu Karlosu Slimu, čijih je 53, 5 milijardi dolara bilo dovoljno da Bila Gejtsa, višestrukog šampiona u kategoriji „brutalno bogati“, ove godine smesti na vicešampionsku poziciju, i to za tričavih pola milijarde razlike. Koliki ono beše budžet Srbije za ovu godinu..?!

Njima u leđa gleda američki investitor Voren Bafet sa svojih 47 milijardi zelembaća, dok pozicije 4 i 5 pripadaju Indijcima Mukešu Ambaniju (29 – ne godina već milijardi dolara) i Lakšmiju Mitaliju sa 28, 7 milijardi dolara. Lista od 5. do 10. mesta popunjena je imenima i prezimenima tajkuna i biznismena iz svih delova sveta, tako da već poziciju pod rednim brojem 6 zauzima Amerikanac Lorens Elison sa 28 milijardi, mesto 7 Španac Amansio Ortega sa 25, kog u milion sledi kolega multimilijarder iz Nemačke Karl Albreht, težak 23, 5 milijardi dolara.

Do kraja liste nekako, pretpostavljamo za paru razlike, raspoređeni su vlasnik „Ikee“, Šveđanin Ingvar Kampard (23 milijarde i 11. mesto), Roman Abramovič koji je sa svojih 11 milijardi zauzeo zlatnu sredinu i poziciju broj 50, Dok je Silvio sa 9 milijardi završio na 74. mestu. Hmm.. razlika od 24 mesta meri se sa 2 milijarde? Ko bi rekao da ih je toliko..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar