Prosize kapsule

Ćelavost umanjuje rizik od raka prostate

Ćelavost je klizav teren za ego svakog muškarca. Pitanja samopouzdanja, estetike samo su neka koja se pokreću kada se na jastuku muškarca ujutro kada ustane primete prve znaci ćelavljenja. Uskoro će simptomi postajati se očigledniji uporedo sa očiglednošću beline koja se bude pojavljivala ispod vaše nekad bujne mladalačke kose, a polica sa četkicom za zube i zubnom pastom svakog dana biće bogatija za još jedan preparat protiv ćelavljenja. Međutim, ne mora sve izgledati ovako tragično. Poslednja istraživanja pokazuju da gubitak kose u ranoj mladosti ima i neke prednosti – na primer 45% manje šansi da u stare dane obolite od raka prostate.

Da sve nije samo još jedna neprecizna prognoza po principu može biti, a i ne mora potvrđuju i rezultati ovog istraživanja tokom kog je posmatrano 2. 000 muškaraca između 40 i 47 godina od kojih je polovina bolovala od raka prostate. Nismo sigurni kako je naučnicima palo na pamet da istraživanje usmere u tom pravcu, ali došli su do zaključka da je rizik od pomenute bolesti kod onih koji su oćelavili do 30 godine smanjen za 45%.

Zašto baš ćelavi izbegavaju tu visoku stopu rizika još uvek nije razjašnjeno, ali eto, dragi naši ćelavci, ovom činjenicom smo hteli da vam ukažemo da nije sve tako crno. Uostalom, veliki je broj muškaraca koji se zbog svog glatkog skalpa osećaju još privlačnije i muževnije. Kao i u toliko drugih slučajeva, verovatno je i ovde sve samo stvar percepcije.

Iron Abs za vas

Ako vas pak, interesuje da saznate nešto više o ovoj temi, detaljni rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Cancer Epidemiology.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.