Prosize kapsule

Sauna loša za mušku plodnost

Da porast temperature u testisima utiče na plodnost muškaraca nije neka tajna. Upravo zato se i preporučuje širi donji veš, spavanje bez istog, ali izbegavanje sauna, jer saune podižu temperaturu testisa za dva stepena čime se značajno smanjuje broj novih spermatozoida.

Jasno, sauna je odlična kao vid relaksacije nakon napornog dana, oslobađanja od suvišnih toksina, ali i kilograma. Međutim, saune nikako nisu dobre za muškarce pokazali su rezultati istraživanja sprovedenog na Univerzitetu u Padovi.

Uobičajena temperatura testisa je za dva stupnja niža od telesne, i ta temperatura idealna je okolina za stvaranje zdravih spermatozoida. Sve toplije od toga negativno utiče na plodnost muškaraca. U istraživanju je učestvovalo deset mlađih muškaraca, koji su tokom tri meseca saunu posećivali dva put nedeljno i u njoj ostajali najduže 15 minuta. Rezultat ovog eksperimenta je da se temperatura testisa podigla za dva stepena, a produktivnost spermatozoida smanjila za 50%. Efekat je, na sreću muškog roda povratan, tako da se temperatura može vratiti na idealnu isključivo zahvaljujući molekulima koji neutralizuju toplotu.

Iron Abs za vas

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar