Prosize kapsule

Da li je moguća dobra veza bez dobrog seksa?

Poverenje, komunikacija, ljubav, ali i SEKS – sve su to preduslovi dobre veze. Zakaže li samo jedno, a naročito poslednje, vaša veza je u velikoj opasnosti. Ipak, mnogi parovi mogu i bez seksa. Mi bi to nazvali platonskom ljubavlju, vi glupošću, a filozofi idealnom vezom.Ko je od nas u pravu saznaćete nastavite li sa čitanjem teksta – do kraja.

Merila su različita, pa samim tim i to u koju kategoriju neko svrstava DOBAR seks. Što je za nekog dobro, za drugog je prosečno, neko više voli šaputanje, a neko pak seks ocenjuje kao dobar samo ako krevetu otpadnu sve četiri noge i prorade alarmi na kolima u krugu od kilometra, nakon što doživite orgazam – naravno, zajednički. Još jednom, pokazuje se da je lepota u oku posmatrača, čak i po pitanju seksa. Ipak, u koliko god se nijansi razlikovao dobar seks od prosečnog, loš je loš koliko god se trudili da mu pronađemo neku svetlu stranu. U tom slučaju, zaista se morate zapitati – da li je ova veza vredna ovog seksa..?

Polako, pre nego zaurlate – KRAAAAJ, evo nekoliko saveta i par pitanja. Prvo, ne treba zaboraviti da je seks u stvari vid ponašanja, a svako ponašanje se može naučiti, ali i od istog odučiti. Tome služi seksolog. Korisno je konsultovati ponekad stručnjaka, jer parovi često ne vide ono što je drugima očigledno. Dalje, ako ste tek započeli vezu, normalno je da se niste još uvek u potpunosti uklopili, upoznali.. ne samo kao osobe, već i sa seksualnim navikama koje imate, a koje se možda razlikuju. Najveća greška je paničiti i odmah odustati. Ako vidite da ne ide iz prve, druge.. sačekajte, umesto ludog seksa veče provedite gledajući film, zbližite se. Možda je neophodno da još koja kockica dođe na svoje mesto da bi hemija proradila. Vreme je na vašoj strani.

Možda ste pod stresom? Stres na poslu, u školi.. sve to može uzrokovati da se ne pokažete u najboljem svetlu, jer vas ipak muči hiljadu stvari. U tom slučaju, ne treba zaboraviti da je upravo seks jedna od najboljih antistres terapija, ali ako vam baš nije do toga nemojte se siliti. Seks odložite, probleme rešite, a kad ih rešite vratite se seksu. Kako se sada čini..?

I za kraj, ne preostaje nam ništa drugo do da se umesto vas zapitamo – možda vam ipak nije suđeno? Ovo je još jedna opcija, koja je jednako moguća kao i prethodne. Možda vas partner ne privlači, možda vas ne zadovoljava na pravi način, ali možda i vi imate neki dublji problem? Sve je moguće…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar