Prosize kapsule

Jedi sporo, živi zdravo!

Možda nije sve u tome ŠTA jedete, već nečeg ima i u tome KAKO jedete? Istraživanja su pokazala da brz i halapljiv način jela ne samo da utiče na probavu, već i na skupljanje suvišnih kilograma.

Nijedna dijeta neće imati efekta, ako svoje navike po pitanju ishrane ne promenite iz korena. Jasno, društvo nameće te navike, ali pokušajte da makar neki deo svoje privatnost sačuvate od njegovog lošeg uticaja. Na primer, u druženju sa prijateljima, za stolom i u krevetu. Brzina je način života, ali hajde da ove tri oblasti sačuvamo od nje. Usporite i uživajte…

Brojna istraživanja su pokazala da je brz način jela poguban po vašu liniju, a rezultati istraživanja su to i potvrdili. Ljudi koji brzo jedu, brže se i goje od onih koji jedu sporije i UŽIVAJU u svakom zalogaju. Ovo je povezano sa činjenicom da se pri brzom načinu jela zaustavlja oslobađanje hormona koji signalizira mozgu da je želudac pun, pa se osećaj sitosti javlja sa zakašnjenjem – baš onda kad smo se već prejeli.

Iron Abs za vas

Pravilo kaže – hranu treba bar 20 puta prožvakati pre nego je progutamo. Istraživači upravo tome što kancelarijski poslovi ne ostavljaju vremena za 20 „prožvakavanja“ gojaznost kancelarijskih radnika pripisuju nepravilnom načinu ishrane. Studija o kojoj pričamo svodi se na poređenju analiza uzoraka krvi osoba koje su tokom eksperimenta jele 300 ml sladoleda različitom brzinom, pri čemu je meren nivo hormona koji signalizira mozgu da je organizam sit. Kod osoba koje su jele sladoled 30 minuta duže, nivo hormona u krvi bio je daleko veći nego kod drugih, baš kao i osećaj sitosti.

Dakle, usporite i uživajte..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar