Prosize kapsule

Kako se ugojiti?

Primetili ste da većina naslova po ženskim i muškim časopisima na temu zdrave ishrane i kilograma u obzir uzima samo one savete koji mogu pomoći kod gubitka suvišnih kilograma. Međutim, šta ako je vaš problem – kako se ugojiti? E, onda čitate Muški magazin, jer mi pišemo i o tome!

Ugojiti se nije velika mudrost, ali mudrost jeste napraviti razliku između „nabaciti koji kilogram i pri tome izgledati lepo“ i „nabaciti koji kilogram, a potpuno se zapustiti“. Dakle, kalorijskim bombama je najlakše se zatrpati, ali osim jake i proteinima bogate ishrane neophodno je preuzeti još nekoliko koraka da sledeći tekst koji budete tražili ne imao naslov – kako smršati?

Ishrana mora biti raznovrsna, moraju biti zastupljene sve grupe namirnica, a koristiće i vežbanje kako bi se formirala i oblikovala mišićna masa i izgubio premršav izgled. Nešto jača ishrana je obavezna, ali ne u smislu zatrpavanja slaninom, jajima, mesom i jelima sa zaprškom. Hrane mora biti u većim količinama, ali isto tako mora biti veoma raznovrsna. Treba imati pet obroka dnevno, a hranu ne bi trebalo pripremati na ulju, niti bi trebala biti suviše masna. Takođe, obroke treba jesti polako kako biste svarili onu količinu hrane koja je zaista potrebna organizmu.

Iron Abs za vas

Uporedo sa nešto jačim režimom ishrane podrazumeva se i trening u teretani uz prisustvo instruktora, koji će vam pomoći da tačno određenim vežbama ciljate na one grupe mišića na kojima će vaši novi kilogrami izgledati najbolje.

Namirnice koje su preporučive ako za cilj imate da se ugojite su sledeće- polubeli hleb, testenine, mleko bez kajmaka, jaja, biljna ulja, maslac i sve vrste mesa (uzmite samo u obzir to da ne bi trebalo dnevno pojesti više od 150 grama crvenog mesa – belog možete i više). Što se tiče voća, poznata je stvar da koštunjavo voće poput badema, lešnika, oraha odlično goji jer ima dosta masnoća koje su pri tome zdrave. Od povrća je korisno jesti povrće bogato skrobom, a poželjni su i voćni sokovi sa dodatkom žutog šećera. Napici od mleka imaće veću energetsku vrednost ako im dodate med.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

8 komentara na “Kako se ugojiti?

  1. Pingback: Kako se ugojiti? « Top saveti za muškarce

  2. Pingback: Kako Smrsati Zdravo | Kako Da

  3. ja imam problem sa kilazom jer sam rano poceo da bildujem. visok sam 170 i imam 60 kg. zategnut sam maximalno ali sada izgledam sitno…kako da se ugojim na brzinu,postoji li neki preparat za to…ako neko zna neka pise..

  4. uzmi glutamin, ili kreatin…ja sam posle dve nedelje koriscenja glutamina dobio 5kg..pa vidi sta ti vise odgovara..

  5. pozz,,imam problem sa malom kilazom od malena sam bio uvek aktivan trcao itd pa se nisam mogao ni ugoiti, lagano sam povecao ishranu, gutam dosta kikirikija i ostalih grickalica, a pogotovo u zadnje vreme jedem pekmeze i kompote, za sad ne primecujem razliku na sebi a mozda bi trebo krenuti i do teretane…. mozel jos neki savet preporuka?

  6. Kako najlakse skinuti salo sa stomaka? Pricam o maloj kolicini sala koje nikako da se skine (oko 1cm). Znam da je malo ali me bas nervira. Neko predlaze Slim5 kaspule ali posto sam i ovako zategnut i malo smrsao u zadnje vreme bojim se da to nije bas pravi savet. Takodje da li pored treninga bolje uzeti glutamin ili kreatin ili oba u nekom intervalu da bih dobio masu kakvu zelim? Visok sam 182, tezak oko 75kg. Hvala

  7. ja imam stvarno specifičan problem, premršav sam oduvek i ako jedem redovno čak mogu reći da imam anoreksični izgled i imam ustisak da lakše gubim na kilaži nego što je dobijam, hteo bih da se udebljam barem do te granice da neizgledam bolesno, krenuo sam sa vežbama što ima učinka al veoma malo jer se masa ne lepi na mene, dal ima neko da mi da savet? hvala…