Prosize kapsule

Nintendo priprema 3D verziju DS konzole

Nova prenosna konzola Nintendo 3DS imaće ekran za trodimenzionalni prikaz slike za koji neće biti potrebne posebne naočare. Konzola će biti kompatibilna sa softverom kreiranim za dosadašnje modele konzola DS, navode iz kompanije

Osim ovih nekoliko detalja, u izveštaju kompanije se ne navode druge specifikacije nove verzije DS konzole, a smatra se da će konzola premijeru doživeti tokom aprila na Sajmu elektroničke zabave u Los Anđelesu. Nintendo se okrenuo 3D tehnologiji kako bi zadržao prednost u odnosu na konkurenciju i produžio uspeh popularne prenosne konzole DS.

Dok konzola Wii polako gubi trku na tržištu, potražnja za DS-om i dalje je nepromenjena iako je od njenog izbacivanja na tržište prošlo više od 5. Od 2004. godine do danas širom sveta prodato je čak 125 miliona modela ove konzole.

Nintendov dizajner Šigeru Mijamoto, izjavio je za novinsku agenciju AP da njegova firma planira prilagođavanje konzole DS, ne samo novim 3D tehnologijama, već i za obrazovne svrhe, a kao rezultat toga uslediće uvođenje DS konzola u japanske osnovne i srednje škole kao pomagala u podučavanju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.