Prosize kapsule

Vlasac – odličan protiv prolećnog umora

Vlasac ili divlji luk, zahvaljujući idelanoj kombinacijji gvožđa i vitamina C u njemu, predstavlja odličnu prirodnu preventivu kod prolećnog umora, ali je zbog iste kombinacije dobar i za održavanje ukupne vitalnosti organizma. Isto kao što to čini crni luk, i vlasac može pozitivno uticati na krvni pritisak, a pored toga Vas dodatno štiti od kijavice i drugih lakših oblika prehlade.

Vlasac spada u porodicu ljiljana, isto kao i crni i beli luk. Osim što je veoma bogat vitaminom C, blagotvornim sluznim materijama, mineralima i mikroelementima, vlasac je značajan i zbog velike količine gvožđa.

Vlasac je najbolje jesti dok je svež, opran u salati i sitno iseckan. U slučaju da ga ne planirate jesti odmah već sledećeg dana, umotajte ga u vlažnu krpu i stavite u frižider. Nemojte ga držati u vodi ili kesi, jer će postati mekan i gnjecav.

Iron Abs za vas

Smatra se da je vlasac dobar i zato što jača glasne žice. Postoji priča da je rimski car Neron svakodnevno jeo veliku porciju vlasca sa maslinovim uljem kako bi imao mio i nežan glas. Šteta što nije bilo nešto za nezgodan karakter…

Vlasac možete jesti sitno iseckan na kriški hleba namazanoj margarinom, zatim sa pavlakom uz pečeni krompir, pomešan sa majonezom, topljenim ili mladim sirom. Takođe je odličan i u salati, omletu, supi, čorbi… ali ništa se ne može meriti sa specijalitetom od pomešanog ovčijeg ili kozijeg sira, vlasca i maslinovog ulja. Još jedan dokaz kako jednostavne stvari mogu biti VRHUNSKE.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar