Prosize kapsule

Vežbe u vodi

Vežbanje u vodi prednost je za one koji nisu u najboljoj kondiciji, one koji su pretrpeli neku fizičku potrebu, ali i za one koji žele da izgube suvišne kilograme. Sa jedne strane, u vodi ste lakši za 10 kilograma, a sa druge, voda prilikom vežbi pruža veći otpor od vazduha.

U vodi možete vežbati sami, sa prijateljem ili u grupi, pri čemu vam nisu potrebna nikakva veća ulaganja – osim kupaćeg kostima, ako ne spadate u kategoriju koja voli potpunu slobodu pokreta. Mada, uvek treba misliti i na to kako vaša SLOBODA izgleda u očima vaših kolega vežbača..

Koje su to korisne vežbe koje svako od nas bez obzira na kondiciju i fiziču spremnost može raditi u vodi? Za početak to je najobičnije hodanje kroz vodu. Iako vam može delovati kao bezazlena i neefikasna vežba, poznata je stvar da je lekari prvu preporučuju, naročito osobama koje su pretrpele povrede kolena, te su duže vreme provele u gipsu. Hodanjem u vodi dobija se trajni tonus mišića nogu, a najbolja dubina ako ste usmereni na jačanje nogu je nekih pola metra. Preporučuje se 20 do 45 minuta hodanja, uz obaveznih 5 minuta zagrevanja i poneku pauzu tokom vežbi.

Iron Abs za vas

Od vežbi za mršavljenje i oblikovanje mišića najbolji su takozvani džoging programi u dubokoj vodi, gde simulirate pravo trčanje u etapama. Prvo trčite, napravite kraću pauzu i zatim ponovo trčite. Što se tiče jačanja mišića, mnoga od pomagala za vežbanje u vodenoj sredini (osovine, vesla …) imaju ulogu u stvaranju dodatnog otpora, koji je neophodan i najbitniji kada je reč o jačanju samih mišića.

Plivanje je svakako najbolji način za vežbanje u vodi, jer se njime razvijaju sve grupe mišića, najbrže sagorevaju masti i troše kalorije. Međutim, nemaju svi dovoljno vremena, jer sat vremena plivanja zahteva bar još sat priprema pre i posle plivanja, ali 3 termina plivanja nedeljno od vašeg tela i zdravlja stvorilo bi čudo! Mislite o tome…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.