Prosize kapsule

5 razloga ZA jaje!

Postoji tačno pet razloga zbog kojih je stara narodna izreka – jedno jaje snagu daje, TAČNA! Upravo zbog tih razloga jaje se treba naći na vašem svakodnevnom meniju.

Jaje i lepota

Jaja sadrže belančevine i sumpor koji zajedno oštećenu i osušenu kosu čine glatkom, ali imaju i preventivnu ulogu kod stvaranja akni.

Rast i razvoj

Mnogi sastojci jaja, među kojima najpre holesterol, masne kiseline, vitamini i minerali, obezbeđuju normalan i zdrav razvoj tela.

Iron Abs za vas

Koncentracija

Zbog lecitina koji je najbolji izvor kolina – komponente koja hrani mozak i pospešuje pamćenje, jaja dobro deluju i na koncentraciju.

Dijeta

Iako bi se reklo da zbog povišenog sadržaja proteina, kalorija, holesterola i drugog jaja imaju sasvim suprotan efekat, on su odličana za skidanje kilograma. Jaja, osim toga što daju osećaj sitosti, igraju ulogu i u sprečavanju takozvanog jo-jo efekta jer sadrže aminokiseline koje ga onemogućavaju. Dodatno, naučnici tvrde da osobe koje jedu jedno jaje svakog dana za doručak, manje jedu tokom dana.

Holesterol

Iako se dugo mislilo da jaja nisu dobra zbog velike količine holesterola koju sadrže (oko 300 miligrama što je maksimalna dnevno preporučena doza), istraživanja su pokazala da jedno do dva jaja na dan ne utiču na povišavanje nivoa holesterola u organizmu. Ipak, po ovom pitanju, potražili bi mišljenje bar još jednog lekara.

Interesting facts

Jedno jaje ima između 90 i 120 kalorija.

Sveža jaja potonu u vodi, a pokvarena plivaju.

Rok trajanja jaja obično je 28 dana.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar