Prosize kapsule

Coca-Cola opasna po mušku plodnost

Slutnja lekara da Koka-kola negativno utiče na plodnost muškaraca i zavanično je potvrđena. Muškarci koji piju litru Koka-kole dnevno imaju oko 30% manje spermatozoida od onih koji ovaj napitak ne piju.

Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Epidemiology, kaže da Coca-cola zaista može biti odgovorna za veliki broj slučajeva neplodnosti kod muškaraca, ali se ta odgovornost ne pripisuje samo visokom procentu kofeina u piću, već i stilu života koji osobe koje najčešće piju Koka-kolu vode. Na šta se tačno misli pod “stilom” u istraživanju nije pojašnjeno, ali svakako treba uzeti u obzir rezultate istraživanja koji govore da oni koji piju Koka-kolu imaju 30% spermatozoida manje od onih koji je ne piju.

Ako se ovome pridodaju i druge loše karakteristike Koka-kole kao što je uticaj na smanjivanje nivoa kalcijuma, izazivanje problema sa zubima i problema sa varenjem (zbog povišenog nivoa šećera i fosfora), zatim povećanja rizika od srčanih problema kao i stresa i nervoze zbog kofeina, više je nego jasno da Coca-cola NIJE ZDRAVA, i da je treba piti umereno.

Iron Abs za vas

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.