Prosize kapsule

Zašto je smeh zdrav?

Smej se, smej, samo se smej… preporučuje Miroslav Ilić, a njegovoj preporuci nedavno se i zvanično pridružila nauka koja nam otkriva sve razloge zbog kojih je zdravo – smejati se!

Smeh leči sve, a da je zaista tako sada imamo i naučnu potvrdu. Naučnici tvrde da smeh:

– Štiti od srčanih bolesti – Istraživanja su pokazala da su ljudi s dobrim smislom za humor zaštićeniji od bolesti srca. Zašto? Zato što su njihovi krvni sudovi uvek prošireni što omogućava brži protok krvi, dok su kod osoba izloženih stresu krvni sudovi suženiji, pa dolazi do raznih komplikacija.

Iron Abs za vas

– Podiže raspoloženje – Dobrobiti smeha osete se čak puna 24 sata nakon smmejanja i to zahvaljujući povećanom nivou endorfina, hormona koji smanjuje nivo stresa i čini nas srećnima

– Jača samopouzdanje – Stručnjaci tvrde da dobar smeh vrlo efikasno odagnava crne misli i daje nam optimističniji pogled na svet čime jača naše samopouzdanje, a time i celokupno zdravlje organizma

– Povećava produktivnost – Humor poboljšava kreativnost i komunikaciju na radnom mestu čime povećava i našu prodiktivnost na poslu.

– Sagoreva kalorije – Izmereno je da desetak minuta smejanja sagoreva oko 40 kalorija. Naravno, smeh nije baš najbolja metoda mršavljenja, ali dugoročno gledajući njime se KO OD ŠALE može izgubiti po koji kilogram.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.