Prosize kapsule

Topless protest u Portlandu

Borba za ravnopravnost polova, kako se iz dana u dan pokazuje, može biti veoma prijatna za oko. Još jednom se to dokazalo na primeru nekoliko desetina žena iz Portlanda, koje su ulicama ovog grada hrabro protestvovale za svoja prava – u toplesu! E, takve proteste i mi treba da organizujemo…

Iako su naše ulice navikle na proteste svih mogućih vrsta i socijalnih struktura – od studenata do zemljoradnika, nekako smo sigurni da bi protest nalik onom koji su organizovale aktivistkinje jedne feminističke nevladine organizacije iz Portlanda (Mejn, SAD), imale bolji učinak nego sve naše koje su do sada organizovane. Oko pedesetak hrabrih dana, juče je prošetalo ulicama Portlanda golih grudi, poručujući (srećnim) posmatračima da i one žele pravo da se poput muškaraca šetaju gradom bez majice, kad već ovima to pravo niko ne brani. Mi im tako nešto sigurno ne bi zabranili, a slutimo da bi na jednoglasno odobravanje zahtev naišao i kod ostatka pripadnika muške populacije. Ravnopravnost ispred svega – makar po ovom pitanju.

Organizatorka akcije Taj Mekdovel, izjavila je da je cilj akcije jačanje svesti da žene u toplesu u javnosti ne bi trebale privlačiti više pažnje od muškaraca bez majica. Hmmm… Taj, ne znamo kako da ti kažemo ovo, ali probajte, pa da vidimo šta će biti – na vašu odgovornost.

Našu sumnju u mogućnost da se Tajino verovanje o pažnji i nepažnji zaista i ostvari, prema rečima lokalnih portlandskih novina, veoma brzo potvrdile su stotine voajerski nastrojenih muškaraca koje su se pridružile razgolićenoj povorci, prateći je u stopu. Sigurni smo da su samo želeli da se solidarišu sa damama u problemu.. A zašto su svi imali fotoaparate ostavljamo vama da zaključite. Mi ćemo samo dodati podatak da je šetanje u toplesu u državi Mejn zakonito, a kog su se onda đavola toples-dame bunile, stvarno nam nije jasno!??

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.