Prosize kapsule

Facebook prijateljstva – istina ili laž?

Da li i vi spadate u grupu onih koji veruju da je broj prijatelja merilo društvenog statusa? Ovo je u stvari trik pitanje, jer toj grupi sigurno pripadate, ali pitanje je kojoj podkategoriji ove grupe – kvantitetu ili kvalitetu? Na Fejsbuku se po običaju svašta može naći, pa i odgovor na ovo naše pitanje…

Kako Facebook trenutno koristi oko 400 miliona duša širom sveta krajnje je verovatno da se na ovoj društvenoj virtuelnoj mreži nakačen nalazi makar jedan vaš stvarni prijatelj. Ako ste i sami deo Fejsbuk zajednice, verovatno ste prijatelj sa tim vašim stvarnim prijateljem, ali da li ste se ikada zapitali koliko njih sa vaše friend liste spada u one koji su vam stvarno prijatelji, za razliku od onih koji su tu samo da bi vam podigli friend list koeficijent. Pored toga što čest slučaj mnogoljudnih Fejsbuk friend lista, pri čemu ne komuniciramo sa 70% ljudi sa istih, ukazuje na usamljenost savremenog čoveka i želju za ostavljanjem utiska koji je u stvari lažan, ovaj fenomen pokreće i problem brojnih davitelja za koje posle nekog vremena jednostavno poželite da ih nikada niste dodali na listu.

Evo spiska Facebook prijatelja za ne poželeti.

Ja sam sa svima prijatelj

Sigurno poznajete bar jednog takvog. Upoznali ste ga ili je, sinoć ili večeras, razmenili tek nekoliko površnih rečenica, a zahtev za prijateljstevom stajao je na vašem profilu i pre nego ste otključali vrata vašeg stana po povratku te večeri. Ok, možda je u pitanju naprasna fasciniranost vašom ličnošću koja je usledila kao rezultat opčinjenosti vaše sinoćnje harizme, ali u većini slučajeva verovatnije je da je po sredi PSIHO!!!

Gejmer

Ništa lepše nego kad se ulogujete na vaš profil, a tamo čeka 50 zahteva za Farmvil, 32 za Mafijaške ratove, 45 da mu nahranite ribicu i još 17 da svratite na kaficu u Jovilu. Ignore, ignore, ignore, ignore, ignore, IGNORE!!!

Marketing stručnjak

Dođi mi na EVENT, u poslednje vreme postala je hit zanimacija onih koji su Facebook pobrkali sa oglasima, te se umesto kao društvenom mrežom, Fejsbukom služe za reklamiranje svoje kompanije, brenda ili čime god se bavili. Izvini, ali baš sam nešto zauzet…

Vidi me, vidi me – VIDIIIII MEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

E, ovoj grupi pripadaju svi oni koji doslovno zloupotrebljavaju Facebook status. Kod ove opcije lepo stoji – o čemu trenutno razmišljaš? Mešutim, postoje oni koji prosto obožavaju da u svima nam poznato prozorče ture nešto poput – ????, !!!!!!, !!!!!?????, zatim ??????!!!!!!! ili maksimalno kreativnu kombinaciju !!!!!!???????!!!!!!!!!!!. Ovaj deo populacije vrišti za vašom pažnjom, te im je posvetite makar jednim lajkovanjem, jer kako su iskustva pokazala – THEY WILL NEVER STOP!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Facebook prijateljstva – istina ili laž?

  1. Pingback: Facebook prijateljstva – istina ili laž? -

Ostavite komentar