Prosize kapsule

Seks i ishrana

Tvrdnja kako jedeš tako radiš, prema nekim istraživanjima vrlo lako bi se mogla preformulisati i u kako jedeš, takav si i u seksu.

O povezanosti načina na koji jedete (brzo, sporo, sa uživanjem ili tek da odradite) i načina na koji vodite ljubav ne treba nešto posebno dodavati ili oduzimati. Sve je jasno, logično, razumljivo, čak i najvećem laiku. Hedonista u hrani hedonista je i u seksu, a čistunac za stolom čistunac je i u krevetu. Sve je to deo karaktera, a kao što znamo on nam je urođen i na njega se nakon pete godine života ne može previše uticati. Takvi smo kakvi smo! Međutim, može se uticati na neke navike u našoj ishrani, koje itekako doprinose negativnim seksualnim iskustvima.

Istraživanja holističke seksualne terapije (oni koji veruju da stanje našeg duha utiče na naše fizičko stanje), poručuju da postoje brojne namirnice i prehrambene navike kojima utičemo na našu seksualnost. Šećer, sol, zasićene kiseline, hemijski dodaci, ali i proždrljivost i uopšte životna parola – živim da bi jeo, a ne jedem da bi živeo, uzrok su brojnih ljudskih seksualnih problema od depresije, preko frigidnosti do impotencije.

Iron Abs za vas

Osim izbacivanja pomenutih dodataka jelu, holisti preporučuju i manje crvenog, konzerviranog i dimljenog mesa jer ove namirnice utiču na povećanje krvnog pritiska, a povišen krvni pritisak jedan je od uzroka impotencije.

Slatka smrt

Šećer je neprijatelj seksa. Iako je sladak život dobar za raspoloženje, suviše slatkog može vam život zagorčati do nezamislivosti. Dugotrajno konzumiranje šećera može dovesti do hipoglikemije ili dijabetesa, a posledice ove bolesti su česte glavobolje, depresija, zbunjenost, nedostatak energije, bezrazložne promene raspoloženja.. pa da vidimo kome od vas će da se digne (da prostite) uz sve ovo.

Dodatno, sastojci alkoholnih pića, kafe i duvana nadražuju prostatu slično kao prevelike doze šećera i soli, a nadraženost prostate izaziva potrebu za češćom ejakulacijom, usled čega dolazi do opadanja seksualne moći. Na isti način na prostatu deluje i urinska kiselina koju u organizam unosimo sa crvenim mesom.

Na kraju, može se zaključiti da veliki deo problema seksualne prirode, zbog kojih se muškarci obraćaju psihijatru uopšte ne mora poticati iz glave, već upravo iz stomaka.

Slični tekstovi

Comments are closed.