Prosize kapsule

Moderne muške cipele – proleće i leto 2010.

Muškarci su odavno prestali da tretiraju modu po principu – obuci šta ti je pri ruci. Iako je upravo taj stil, takozvani ulični ili casual način oblačenja, postao glavni trend u muškoj modi poslednjih godina, daleko je od toga da se zasniva na slučajnom odabiru odevnih predmeta. Svaki detalj je pažljivo i ciljano razvijan, počevši od majice, preko farmerki, jakne do neizbežnih i važnih detalja poput kaiša, marame, torbe, kačketa, pa čak i donjeg veša. Poenta je svoj jeftin izgled platiti prilično skupo. Međutim, svi ovi prethodno navedeni detalji, zaista su samo spoj slučajno nabacanih krpica, koje na nivo stila mogu dovesti jedino dobre muške cipele, patike, sandale, japanke… Muškarac bez dobrih cipela, u stilskom i modnom pogledu, tek je muškarac u pokušaju. Zato, pogledajmo, kakva obuća je u trendu ove godine..

Espadrile, kožne lakovane cipele, papuče, japanke, teniske patike… slova su modne azbuke za vaše noge ove godine.

Espadrile

Možda ih mnogi doživljavaju kao nešto što bi samo neka tetkica, ili eventualno tetkica od muškarca obula, espadrile su ove godine, kao i prošle nešto što se mora imati u cipelarniku. Odlično se uklapaju u malopre pomenuti casual stil, a kako su mahom napravljene od laganih materijala od pamuka, konoplje i slično, upravo su idealne baš uz takve odevne kombinacije – lanene ili pamučne pantalone, indijske tunike ili lanene košulje. Što se ovog mačo elementa tiče, kada pomislimo na espadrile, kao asocijacija nam se javljaju ulickani Italijančići, a ima li većih kicoša i zavodnika od njih!? Dakle, espadrile nisu gay – baš su OK! Neki brendovi koji su ove godine izbacili zanimljive linije espadrila su Ralf Loren, Prada, Armani, Kol Han, Toms…

Lakovane cipelice

Ove godine, lak je poželjan ne samo na nogama, već u bilo kojoj odevnoj varijanti. Sjaj lakovane kože neće biti rezervisan samo za svadbe, krštenja i sahrane, kao što je to inače običaj među našim življem već će biti modno pravilo za svaku priliku, doba dana i mesto. Ipak, uz ovo pravilo ide jedna napomena – lakovane cipele podrazumevaju svedenije tonove ostatka odeće. Dakle, drečavo otpada! Ako niste sigurni na šta mislimo, pogledajte na šta su mislili oni – Hugo Boss, Prada, Ed Hardy, Giorgio Brutini…


Papuče – japanke

Iako su one rezervisane samo za leto i kasno proleće, sandale, papuče i japanke su nešto što će vašoj ležernosti dodati cooool loooook. Ako zanemarimo osećaj slobode, osećaj koji svaki muškarac veoma ceni i nije ga lako zanemariti, japanke i sandale osim na plaži mogu odlično delovati i u svakoj drugoj prilici i odevnoj kombinaciji. Nekoliko lekcija održali su nam dizajnerske kuće poput Roket Doga, Kobajna, Tomi Bahama… Napomena – što više kajšića i traka to bolje. Odlično će ići uz havajske bermude i džins.

Teniske patike

Popularne tenisice ponovo su IN ove godine. Boja bela, naravno, dubina do skočnog zgloba, a brendovi čije modele ove godine ne biste smeli zaobići su LACOSTE, Puma, Nike, Adidas… biraj. Ono što je odlično kod tenisica je što u njima možete pešačiti, džogirati i otići na fancy zabavu, a uvek ćete biti – U TRENDU!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.