Prosize kapsule

Tommy Lee – Šarmantni agresivac


Institucija macho rock zvezde isprostituisala se odavno, to nam je svima jasno, a njihovi relikti danas služe uglavnom za sprdnju u medijima ili ismevanje na internet forumima. Oni koji su imali nekakav dignitet dok su bili na vrhu, danas žive i dalje u prošlosti lišeni osećaja za vreme i novonastale okolnosti u kojima se zvezde štancuju za kratkoročne potrebe i na dnevnoj bazi iveć sutra se bacaju “pod led”, a ima i onih koji su koliko toliko shvatili nove okolnosti i pokušavaju manje ili više uspešno da im se prilagode.

Upravo u toj drugoj kategoriji srećemo Tommy Lee-ja, bivšeg muža Pamele Anderson i bubnjara benda Motley Crue. Možda bi on ove kvalifikacije nabrojao drugim redosledom, ali žao nam je, Pamela je Pamela, i gospodin Lee treba da bude počastvovan što je bio muž te lepe žene plastičnog stasa i izuzetnog nedostatka talenta za glumu, pevanje i sve ostalo čega se dohvatila. Nju jednostavno morate da volite.

Tommy Lee je, da se najpre podsetimo, osnivač jednog od najvećih glam rock bendova svih vremena-sastava Motley Crue. Osim toga, muzikom se bavio i bavi kroz solo karijeru i side projekte kao što su Methods of Mayhem i WTF?, što sve zajedno predstavlja kreativni ventil, koji je ovom oštrom momku, čini se, i te kako potreban.

Ipak, Tommy-ja mnogo bolje poznajemo po burnim ljubavnim vezama, najpre sa Heather Locklear, a zatim i sa Pamelom Anderson.

No, krenimo redom. Poznati bubnjar je rođen 1962. godine kao Thomas Lee Bass u Atini, iz ljubavi grčke misice i američkog vojnog službenika. Tommy nije dugo živeo u Grčkoj (iako joj se, prema sopstvenim rečima, uvek rado vraćao) već se još kao klinac preselio u Ameriku, gde je odrastao na muzici heroja tog doba kao što su Kiss, Judas Priest, Deep Purple i Led Zeppelin.

Sve do početka osamdesetih, Tommy se muvao po lokalnim muzičkim krugovima, upoznavao ljude (među kojima je bio i Nikki Sixx, budući basista Motley Crue-a, a kasnije i pevač Vince Neil), da bi novooformljeni bend 1981. godine izdao svoj debi album pod nazivom Too Fast For Love. Možda bi, indikativno, naslov baš ovog albuma mogao najbolje da opiše život Motley Crue ekipe, a naročito njegovog osnivača Tommy Lee-ja; junak naše priče se, naime, nije štedeo. Bilo da su u pitanju bile žene, droga, alkohol ili neki drugi porok, Tommy Lee za kočnice jednostavno nije znao.

Najpre se 1984. godine oženio izvesnom Elaine Irwin Bergen, ali se par razveo posle svega mesec dana zajedničkog života. Nedugo zatim, Tommy ulazi u vezu sa glumicom Heather Locklear (znamo je iz serije Melrouz Plejs) i sa njom ostaje začuđujuće dugo-sve do 1993. godine. Par se tada razvodi, a Tommy sve do 1995. godine nema stalnu partnerku. Te godine, međutim, sreće Pamelu Anderson, koja će, kako će se ispostaviti, ostaviti najdublji trag u Tommy-jevom ljubavnom životu. Osim po dvoje dece, njihov brak biće upamćen po brojnim pikanterijama koje su punile stranice žute štampe.

Slični tekstovi

Comments are closed.