Prosize kapsule

Brijanje – saveti

Negovan muškarac, ili ako vam ovo zvuči suviše gay, muškarac koji drži do sebe, zna da o njegovom stilu najviše govore njegovo lice, njegova kosa, ono što je obukao, ono što je obuo i to kako miriše. Naravno, poenta stila nije da svi hodamo gradom u Armanijevim odelima i mirišemo na Paco Rabanne. Dovoljno je da majica i šorc koje smo tog jutra obukli budu ispeglani i čisti, patike izglancane, kosa uredna, da mirišemo na dezodorans, a ne na sebe i što je najvažnije – da nam bude udobno u sopstvenoj koži, jer od toga kako sebe vidimo zavisiće i to kako nas drugi vide. U zavisnosti od toga da li se brijete ili ne, poželjno je i da vaše lice bude čisto i uredno. Ako se ne brijete, povedite računa da su vam dlake ravnomerno skraćene trimerom, a ako se brijete evo nekoliko korisnih saveta koje je M@N! tokom prethodne godine skupio za vas!

Svakodnevno brijanje – da ili ne?

Ako ne gajite bradu, odgovor je da! Mnogi muškarci se plaše iritacija kože koje se javljaju usled svakodnevnog brijanja, ali taj problem je rešiv uz neki hranljivi losion posle brijanja. Savet – ako se brijete svakog radnog dana, vikend ostavite za odmor kože vašeg lica. Iako u svakodnevnom brijanju nema ničeg lošeg, čak na taj način i čistite lice, jer skidate površinski mrtvi sloj kože, povremeno nije na odmet odmoriti lice.

Kada je najbolje vreme za brijanje?

Nakon tuširanja! Topla voda i para će opustiti vašu bradu i otvoriti pore, olakšavajući tako posao peni za brijanje. Dodatni trikovi za lakše brijanje – piling lica pre brijanja će ukloniti mrtve ćelije kože i olakšati put oštrici vašeg brijača!

Uz ili niz dlaku?

Uvek niz! U suprotnom, pošto brijač zaseca dlaku, postoji mogućnost podvijanja dlake što vodi ka drugim komplikacijama, kao što su upale kože, bubuljice i urasle dlake.

Sredstva za brijanje

Mnogi muškarci se kod ove teme pitaju da li je nužno uvek koristiti penu za brijanje. Odgovor je – ne! Tržište nudi širok spektar sredstava za brijanje – od pena preko krema do gelova, pa čak i sapuna za brijanje. Naš savet je da isprobate sve, kako biste utvrdili koji od preparata najviše odgovara vašim potrebama. Ali ako se zateknete u situaciji da u vašem kupatilu nema ničega od navedenog – slobodno se poslužite i običnim sapunom. Dokazano je da maslinovo ulje i drugi sastojci koji se mogu naći u običnom sapunu pružaju sasvim zadovoljavajuću alternativu svim prethodno navedenim preparatima.

Aftershave

U zavisnosti od tipa kože, oni koji imaju masniju upotrebiće aftershave koji isušuje kožu, a oni sa suvom kožom opredeliće se za onaj koji je hrani. U oba slučaja traba izbegavati aftershave koji sadrži alkohol! Proverite na dekleraciji proizvoda koji pazarite i odaberite one koji sadrže ulja (recimo ulje aloje). ulje aloje.

Kako izbeći iritacije kože?

Ne brijati se uz dlaku, brijati se oštrim i čistim žiletom, redovno čistiti pod jakim mlazom tople vode žilet tokom brijanja i umiti se hladnom vodom nakon brijanja kako bi se zatvorile pore i sprečile infekcije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.