Prosize kapsule

Kosa – problematična kosa, saveti za negu, moderne muške frizure za 2010.

Tokom prethodne godine radili smo vam i o glavi! Tako se na našem portalu mogu pronaći i mnogi tekstovi na temu kose, nege kose, muških frizura, ćelavosti i svega onoga što je vezano za kosu. Izdvojili smo nekoliko saveta za koje nam se učinilo da ih muškarac uvek mora imati na pameti!

Problematična kosa

U zavisnosti od toga kakav tip kose imate, da li je masna, suva ili normalna, najvažnije je šampon i preparate za negu kose koje inače koristite prilagoditi svakodnevnoj negi kose. U ovome vam mnogo može pomoći frizer kod kog se inače šišate, pa se ustručavajte da ga pitate za savet. On će vam sigurno preporučiti najbolje industrijske preparate, ali ne treba smetnuti sa uma da su frizeri ipak specijalisti za kosu, tako da često imaju i poneki prirodni trik u rukavu. U tekstu Problematična kosa možete pogledati šta smo mi otkrili na tu temu.

Čista kosa

Vaša kosa će uvek biti problematična ako nije čista. Rešenje je jednostavno – perite je redovno! Ovim ćete, osim problema kao što je masna kosa, neuredan izgled i sličnih, rešiti i problem loše frizure. Svaka frizura je loša kada vam je kosa prljava, i suprotno, čak i najlošija frizura će izgledati pristojno ako vam je i kosa takva. Poslužiće, makar dok ne stignete do frizera. Što se samog pranja tiče, uvek je perite tipom šampona koji odgovara tipu vaše kose. Izbegavajte jake šampone pune hemije. Ako imate problema sa opadanjem kose isprobajte neku varijantu blagog baby šampona, a ako imate problema sa perutanjem ili nekim oboljenjem, najpametnije je uvek konsultovati dermatologa i opredeliti se za šampon koji vam on preporuči. Ako patite od krevet frizure, odnosno ako vam je frizura prilagođena jastuku nakon ustajanja, rešenje je opet – voda. Dovoljno je , prilikom tuširanja samo da pokvasite kosu, nakon čega je možete oblikovati prema želji.

Kosa – šamponi

Kao što smo već napomenuli uvek koristite tip šampona koji odgovara tipu vaše kose. Međutim, ovde imamo još jednu napomenu. Možda ste primetili da vam kosa nakon prelaska na novi šampon uvek izgleda bolje. Ne varate se, tako je. To se dešava zato što se posle duže upotrebe istog sredstva vaša kosa privikne na to sredstvo i prvobitni efekat lagano bledi. Savet, kad vidite da toga dolazi – promenite šampon. Najbolje je da ta promena bude jednom u mesec dana..

Hairstyle saveti

Ukratko, put do lepe kose sastoji se u poštovanju sledećih pravila – ne preterujte sa preparatima kao što su gelovi, pene, vosak.. čak iako ih koristite gledajte da tokom dana uvek koristiti samo jedan isti preparat kako vam kosa ne bi otpala od šoka usled tretmana različitim preparatima. Pre nego legnete, uvek je operite ako ste koristili preparate i ne sušite je fenom, već je blago istrljajte peškirom i pustite da se sama osuši. Ne morate sasušiti baš sva prirodna ulja koja je štite i obezbeđuju kvalitet. Dalje, nemojte štedeti na kosi. Dobar šampon i dobar frizer su vam neophodni. Kod izbora šampona se ne morate opredeliti uvek za najskuplji, što je često i greška jer su najskuplji uglavnom i najbogatiji hemijom, ali nemorate odabrati ni najjeftiniji, jer su oni – najjeftiniji. Odaberite zlatnu sredinu, a ako niste sigurni pitajte frizera. Za frizera važi pravilo – ako može da ošiša tako da vam frizura izgleda dobro danas, za dve nedelje i za mesec dana cena nije bitna! Već ste uštedeli…

Moderne muške frizure za 2010.

O ovome ćete uskorom moći da pročitate na M@N!u do najsitnijih detalja u okviru serijala koji vam spremamo, ali evo kratkog osvrta na hair trendove za 2010. Trendovi se generalno nisu promenili u odnosu na prethodnu sezonu. Duža kosa, šiške i klasični izgled još uvek su prisutni. Ono što se promenilo je, može se reći – češljanje. Na modnim revijama održanim tokom proleća, sa čijih pista po pravilu frizure siđu na ulice, moglo se videti šta će to biti u trendu ove godine. Za muškarce koji su prošle godine nosili šiške imamo novost da su one i ove godine IN, ali da je uredno počešljanoj varijanti, u kojoj šiške sežu do obrva pridodato nekoliko inovacija. Ove godine daleko je popularniji rokerski ili stil razbarušenog dečaka asocirajući na pomalo zaboravljeni grounge. Dakle, što neurednije to bolje. Druga opcija je varijacija klasičnog stila mačo zavodnika 50-ih i 60-ih prošlog veka. Oni koji se opredele za ovu varijantu kosu mogu začešljati unazad, opredeljujući se za razdeljak na jednu od dve strane koliko ih na glavi imamo. koji će vam bolje stajati – isprobajte pred ogledalom. Ono što je važno je činjenica da je IN duža kosa, a da li ćete je nositi poput rock zvezde, na razdeljak ili bez njega odluka je koji ćete sami doneti. Važno je da vaša frizura bude u skladu sa crtama i oblikom vašeg lica, odnosno da vam stoji, a to ćete najlakše postići ako pitate frizera za savet oko odabira frizure.

Moderne muške frizure 2010. FOTOGALERIJA

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kosa – problematična kosa, saveti za negu, moderne muške frizure za 2010.

  1. Pingback: Muške frizure za 2010. galerija | Muški magazin - M@N!