Prosize kapsule

Muška moda – saveti, trendovi, stil

Prethodnih godinu dana učili smo vas i modi i stilu. Ako ste sledili naše upute do sada ste naučili kako da budete muškarac od stila. Međutim, ako ste nešto preskočili ni to nije strašno. Sve te savete i tekstove pretočićemo za vas u koncentrovani praktični modni napitak čije će konzumiranje imati čarobne efekte. Dobra stvar je što čarolija koja sledi ne traje samo do ponoći.

Retro je uvek u modi! Međutim, mi ćemo odraditi jednu RETROspektivu na sve modne savete koje smo vam tokom prethodne godine dali! Spremni? Krećemo!

Cipele

Kako smo već nekoliko puta pomenuli, muškarac od stila se po cipelama poznaje. Najvažnije je da one uvek budu čiste! Stil ne čine brendovi i marke već ga činite vi i vaš karakter – stil je oznaka ličnosti. To što ćete iskusno u vašem cipelarniku imati barem po jedan par crnih i braon cipela za svečane i ozbiljne prilike, jedne cipela-patike za svaki dan i jedne patike za šetnju i teretanu samo je plus više za vaš stil. Još ako su te cipele od prirodnih materijala, ako ih održavate kako treba i ako zimske cipele od debele kože ne nosite u proleće, a cipele od antilop kože po kiši – vi ste muškarac od stila. Za dodatne upute možete pogledati naše tekstove o održavanju cipela, izboru cipela i ispravnom kombinovanju cipela i odela.

Čarape

Čarape se ne vide uvek, ali spadaju u modne finese prema kojima se muškarac od stila razlikuje od muškarca koji glumi stil – loše. Da ne biste završili kao trećerazredni glumac kog angažuju samo za uloge u trećerazrednim filmovima evo nekih stilskih saveta o čarapama, jer – i one su deo stila. Boja čarapa se usklađuje sa bojom pontalona – uvek za nijansu svetlije ili tamnije. Uz elegantno odelo, elegantne čarape. Bele se nose samo uz trenerku. Materijal – PAMUK!

Košulja

Muškarac u ormanu uvek mora imati tri vrste košulja – šarenu, jednobojnu (crna, siva, plava – zavisnosti od odela) i belu. Uz šareno odelo i kravatu uvek ide jednobojna košulja, uz jednobojni odelo može ići jednobojna košulja, ali isto tako i šarena, pri čemu će u prvoj varijanti kravata biti šarena, a u drugoj jednobojna. Bela košulja je ZLATNO MODNO PRAVILO za svaku uspešnu odevnu kombinaciju! Zašto – pročitajte u našem tekstu o košuljama! Naćićete još po koji koristan savet.

Kravata

Pravila pri izboru kravate nema. Ako ne znate koju, najbolje je, kao i u svemu, odlučiti se za neki klasični model umerenijih boja, jednobojne ili ne tako agresivnih šara i motiva. Bitno je da kravata ne bude izgužvana, isflekana, jer ako ste je već stavili, hteli ste da se pokažete kao ozbiljan muškarac od stila, a ne kao aljkavac s ozbiljnim poremećajem vida, čim niste videli tu mrlju od jogurta veličine 2 cm kvadratna, i oblika bivšeg SSSR. Dužina kravate bi trebalo da bude podešena tako da njen vrh doseže do kopče na kaišu pantalona. Vodite računa i o tome da ne bi smela da vas guši: ako u okovratnik košulje možete da stavite dva prsta, kravata je dovoljno zategnuta. O tome kako odabrati, vezati i održavati kravatu saznaćete više OVDE!!!

Odelo

Pri izboru odela, zaista postoji milion detalja na koje treba obratiti pažnju, da bi vam ono stajalo – kao skrojeno. Ipak, najviše kod odabira odela koje bi vam odgovaralo zavisi od vašeg tela. Kratke noge, uska ramena, nedostatak tankog struka.. sve ovo može uticati na to da vam odelo stoji kao strašilu. Međutim, ako obratite pažnju pri kupovini odela, na vaše fizičke predispozicije, vrlo lako ćete vaše telo spojiti uz vaše odelo, i oboje će izgledati idealno. Evo par saveta kako to postići.. KLIKNI OVDE!!!

Šeširi

Nekada su muški šeširi imali ulogu statusnog simbola i bili deo uniforme, da bi danas postali način modnog izražavanja. Početkom 20.veka , a i decenijama ranije, nošenje šešira smatrano je skoro pa obavezno. Postojali su brojni razlozi za to – religiozni, moralni, estetski. One koji ih nisu nosili smatrali su su neučtivim, može se reći i nekulturnim. Danas je zaista retkost videti nekoga ko ima navike ovog tipa. Ipak, kao i sve modne tekovine i šešir se na velika vrata vraća među detalje U TRENDU. O tome kako odabrati šešir, kako ga i u kojim prilikama možete nositi pogledajte u tekstu koji sasvim logično nosi naslov – ŠEŠIR!

Sat

Muškarci su najčeće slabi prema satovima jer su oni, naravno pored burme, ukras muške ruke, na koji i dame često obraćaju pažnju. Odavno su mobilni telefoni, na kojima svako može proveriti koliko je sati, ušli u deo svakodnevice bez koje se ne može zamisliti život, ali satovi su ostali na pijadestalu muškog interesovanja. Pred pripadnicima jačeg pola danas je veliki izbor časovnika – počev od onih zlatnih ili pozlaćenih koji se nasleđuju, do široke ponude trendi satova, čija se moda menja kao i drugih odevnih predmeta. Kako odabrati idealan sat za vašu ruku, koji su to satovi u trendu pogledajte u nekim tekstovima koje smo objavili na ovu temu OVDE i OVDE!!!

Detalji

Postoji još nekoliko stvari na koje muškarac od stila mora obratiti pažnju da bi i u očima drugih, a najpre žena, bio upravo to – MUŠKARAC od stila! Prvo, morate znati kako se slažu boje. Zatim, kako odabrati parfem, kako odabrati kaiš, kako odabrati odelo, naočare… Ne zaboravimo da ide leto, pa nije na odmet znati ni šta obući za plažu, koje japanke odabrati, ali i kako Sunce utiče na naš libido. Sve to proverite jednostavnim klikom na stranice koje smo vam linkovali i prekopajte po M@N!-u, svašta se tu može naći…

STIL

Kao što smo rekli, stil ne čini vas već vi činite stil. Slepo sleđenje saveta samoproklamovanih modnih gurua nije način da izgradite sopstveni stil. Izgradnja ličnog stila ujedno je i izgradnja sopstvene ličnosti. Naš je savet – u svemu pronađite ono što je najbolje i što se VAMA najviše sviđa i sve to primenite na sebi. Korisne savete koji se smatraju delom opšte kulture NAUČITE i PRIHVATITE, jer vas samo mogu učiniti boljim. Ali iznad svega – BUDITE SVOJI! Jer upravo to znači IMATI STILA – ne postati kopija, već BITI SVOJ! Kao korisne putokaze na vašem putu do stila, možete pogledati i tekstove o stilovima kroz godine, stilovima za različite prilike, ali i o tome kako imati stila sa kojim kilogramom više! Samo napred i zapamtite – eksperiment je uspeo samo nakon niza pokušaja, a svaki pokušaj, pa čak i neuspeli, je prilika da se nauči nešto novo!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Muška moda – saveti, trendovi, stil

  1. sta mislite da li je bolje na upasanu svetlo plavu kosulju sa zavrnutim rukavima obuci svetlije ili tamnije farmerice???

  2. pozdrav,
    da li bih mogao na crne pantalone i crnu ili sivo kosulju da obujem i ove patike? http://www.sportizmo.rs/slike/5468/adidas-varial-mid-men-2-1000×1000.jpg
    eventualno zbog belih sara da ispod crne kosulje obucem belu majcu ? dali bi to islo?