Prosize kapsule

Neprijatan zadah – kako ga se rešiti?

Zdravlje počinje od usta, tome nas uče svi stomatolozi, ali se isto tako i svaka bolest u našem telu manifestuje u ustima. Neprijatan zadah može se javiti usled loše oralne higijene, problema sa sinusima, ali i neke upale deigestivnog trakta. Koje smo vam to savete nudili za rešavanje ovog problema u godini za nama?

Problem neprijatnog zadaha, može biti stvarno veliki problem. Naročito zbog činjenice da ga prvo osete vaši bližnji, a tek onda nakon njihove opomene (ako su korektni prema vama) – i vi. Razlog se može kriti na vašem jeziku, zubima, ali i sluznici usne duplje i sinusima. Tim redom ćemo i krenuti u borbu protiv priče da ste – na lošem glasu!

Jezik

Na jeziku se nalazi pravi rasad bakterija koje razlaganjem materija zaostalih nakon obroka, kafe, čaja.. stvaraju prepoznatljivi sumporni miris, bolje rečeno – smrad. U normalnim uslovima pljuvačka spira te bakterije, ali ako vi niste od tih koji zadovoljavaju te uslove, onda imate problem. Prednost ovoga je što znate šta je uzrok problema, pa ga lakše možete otkloniti unošenjem veće količine tečnosti, pranjem jezika četkicom za zube (naročito korena) i grgoljenjem raznih sredstava za ispiranje i održavanje higijene usta. Ovo poslednje, preporučuje se pre spavanja, jer se bakterije najviše talože na jeziku preko noći.

Zubi

Ovde je rešenje lako – perite ih TRI, a ne “tri”minuta ili ih popravite. Redovna kontrola zuba podrazumeva redovne odlaske zubaru, logično. Redovno znači makar na tri meseca, ali ako vam je stalo do vašeg zdravlja potrudite se da to bude jednom mesečno. Poznato je da veliki broj bolesti, uključujući kardiovaskularne, polaze od zuba. Zato, bolje sprečiti…

Usna duplja i sinusi

Upala vaših nazalnih puteva može biti izazvana alergijama ili hroničnom infekcijom. Nezgodno kod upale infekcijom jeste to što se ona može raširiti i na druge delove organizma. Ako ste primenili sve što smo prethodno naveli, naročito onaj deo o grgoljenju, i sve to nije dalo rezultata – posetite otorinolaringologa koji će uspešno postaviti dijagnozu. Kao terapiju, verovatno ćete dobiti antibiotike ili lekove za alergije kako bi se vaši sinusi pročistili.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Neprijatan zadah – kako ga se rešiti?

  1. Pingback: Nega i izgled - doteraj se za nju | Muški magazin - M@N!

  2. Pingback: 5 saveta za savršen PRVI POLJUBAC | Muški magazin - M@N!