Prosize kapsule

5 koraka do uspešne karijere

Ko sam? Šta sam? Kuda idem? Iako su to osnovna ljudska pitanja, pošto ste do ovog teksta došli u delu koji se zove „Novac i karijera“ onda će te na njih u tom delu i dobiti odgovor.

Prema Piteru Drejkeru, na nešto slična pitanja treba da odgovori i svaka organizacija: Šta je naš posao? Ko je kupac? Šta je kupcu važno? Šta će biti naš posao? Kako bi naše preduzeće trebalo da izgleda?

Da bi odgovorila na ova pitanja mnoge organizacije koje spadaju pod tzv. „vizionarske kompanije“ u svojoj strategijskoj analizi koriste metodu SWOT. Naziv je došao iz akronima engleskih reči:

Sstrengths (snage)

W weaknesses (slabosti)

Oopportunities (šanse)

Tthreats (opasnosti)

Sagledavanjem kompanijskih snaga, slabosti, šansi i opasnosti dobijate jasnu sliku jednog preduzeća kao i „strateških mesta koja bi organizacija mogla da iskoristi u stvaranju vrednosti i profita“.Često se čuli da se kaže da je svaka kompanija živi organizam. Zašto onda i vi ne bi sebe posmatrali kao kompaniju? SWOT analizom dođite do vrednosti i profita.

Korak 1: Unutrašnja analiza

Vi, kao i svi ljudi, imate neke  posebne veštine, talente i sposobnosti. Važno je da znate u čemu uživate, a u čemu ne. Na primer, neki ljudi mrze da ceo dan sede za stolom, dok se drugi groze od pomisli da ceo dan moraju da komuniciraju sa nepoznatim osobama. Nabrojte stvari u kojima ste dobri i u kojima uživate. Zatim, navedite stvari u kojima ne uživate, nemate dara i ne volite ih. Budite iskreni i ne plašite se da sebi priznate i ono dobro i ono manje dobro. Važno je da priznamo svoje slabosti da bismo mogli ili da ih ispravimo, ili da odbacimo karijeru za koju bi ove stvari bile važne.

Dakle, navedite vaše individualne snage i slabosti i istaknite one za koje mislite da su posebno značajne.

Korak 2: spoljašnja analiza

Ne zavisi sve u životu samo od vas. Krilatica iz američkih filmova: „Yes, I can“ je „paljevina“ iz 90-tih. Stigla je ekonomska kriza. Različite kompanije se suočavaju sa različitim spoljnim šansama i pretnjama. Važno je da vi sami uočite ove spoljne faktore, jer upravo te šanse šanse i pretnje mogu da utiču na ponude na vašem prvom radnom mestu, ali i na buduće napredovanje u karijeri. Npr. kada su se pojavili automobili sve manje posla je bilo potrebno za zanate i zanimanja vezanih za konje.

Prema tome, navedite dve ili tri oblasti za koje ste zainteresovani i kritički ocenite mogućnosti i pretnje sa kojima se suočavaju ove oblasti.

Korak 3: petoljetka

Omiljeni termin jugoslovenskih komunista od 1945. Vi nipošto nemojte da „prebacujete plan“ i obećavate „svetliju budućnost“. Budite realni u određivanju vaših ciljeva koje želite da ostvarite u karijeri u narednih pet godina. Da vam pomognemo, ovi ciljevi treba da obuhvate elemente kao što je npr. vrsta radnog mesta na kojem želite da budete ili iznos plate koji biste želeli da ostvarite. Znam, zvuči nerealno u Srbiji. Ipak, upamtite – jedno je biti vizionar, a drugo „idealista“. Budite odgovorni: uskladite vašu ličnu snagu sa potencijalima  date privredne grane.

Korak 4: Plan

Vreme je za akciju! Napravite plan kako bi ste sve ono što ste izdvojili kao ključne tačke u prethodnim koracim sada i konkretizovalivarili. Ciljevima u tom planu dajte realne vremenske okvire. Sve što je potrebno da se Vaše sposobnosti unaprede ili mane svedu na minimum, vi iskoristite i upišite u svoj plan (kursevi, seminari, usavršavanje…). Vaš poseban plan rada za sticanje karijere će vam dati smernice u donošenju odluka, isto kao što plan jedne organizacije daje smer menadžerima.

Korak 5: Akcija!

Za kraj sve ćete razumeti iz reči Vil Rodžersa: „Čak i ako ste  na pravom putu, bićete pregaženi samo ako tu sednete!“

©muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “5 koraka do uspešne karijere

  1. VIP, što znači: veza i poznanstvo, tako se dolazi do posla u Srbiji, u ostalo ne verujem, a imam 30 godina radnog staža.

  2. Pingback: Kako do posla? | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar