Prosize kapsule

Brijanje – pravila i saveti

Činjenica da ste muškarac znači da ste osuđeni na doživotno brijanje i tu vam nema pomoći. Međutim, možemo vam pomoći sa nekoliko saveta koji će vam skratiti muke oko brijanja. Sve je stvar tehnike, a kada ona zakazuje i brijanje postaje horor film sa mnogo krvi i oštrih sečiva. Nauči kako to da izbegneš uz sledeće savete..

Priprema

Dobro odrađena priprema pola je uspešno odrađenog posla, šta god započinjali, a kamoli brijanje. Pre brijanja dobro operite lice čime ćete eliminisati rizik od infekcija. Ako se ne brijete baš svakog dana, a znate da imate osetljivu kožu lica ne bi bili loše da veče pre brijanja temeljno isperete lice nekom kremom ili gelom za piling lica kako bi ste odstranili slojeve mrtve kože što će olakšati brijanje sutra.

Omekšajte kožu lica

Potopite peškir u toplu vodu i držite ga na licu pola sata. Tačno, to je ono što ste svi sigurno videli da rade brice, a cilj ove metode je da vam omekša i opsuti dlake i kožu.

Krema za brijanje

Nakon što si opustio dlake i kožu lica vreme je da naneseš kremu za brijanje. Ona se nanosi kružnim pokretima ravnomerno po celoj bradi i licu.

Brijanje gornjeg dela brade

Gornji deo brade brije se dugim i jednakim potezima žileta OD VRHA KA RUBU VILICE.

Brijanje vrata i brade

Donji deo brade i vrat briju se tako što se žilet povlači od dna vrata ka gore u smeru rasta dlaka čime sprečavate urastanje dlaka.

Izbrijavanje

Ovo je uvek diskutabilno pitanje – da ili ne? Ako želite čistu i urednu kožu lica onda da. Većina strahuje od urastanja dlaka, ali to se izbegava zatezanjem kože prilikom brijanja.

Brijanje iznad usne

Područje iznad usne brije se tako što razvučete usnu preko zuba da biste zategli kožu i zatim povlačite žilet prema dole.

Higijena žileta

Neophodno je da biste sprečili infekcije i iritacije kože da žilet isperete nakon svakog poteza njime preko lica.

Kraj

Na kraju operite lice toplom vodom kako biste skinuli preostalu kremu sa lica i videli da li ste možda neki deo propustili. Ako ste sve obrijali isperite lice još jednom hladnom vodom da zatvorite pore i sprečite da se lice inficira, a zatim lice namažite nekom hidratizirajućom kremom ili afteršejvom koji ne sadrži alkohol da vam lice ne bi buknulo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Brijanje – pravila i saveti

  1. Koja je najbolja tehnika za brijanje sa elektricnim brijacem,tj. koje od ovih pravila se mogu primeniti a koja ne?

    Pozz

    • U principu, to zavisi od brijača koji koristiš. U zavisnosti da li ima opciju za mokro brijanje, moćićeš da koristiš sve gore pomenute tehnike osim izbrijavanja. Kod brijača koji su samo za "suvo" brijanje, logično, ništa od pene, gelova i slično, ali je uvek korisno da pre brijanja omekšaš dlaku toplim peškirom, toplom vodom, nekim losionom ili najbolje – tuširanjem. Preskoči ulja za mekšanje brade jer će žilet verovatno posle kliziti niz dlaku, ali da bismo ti maksimalno olakšali dilemu, pripremićemo tekst na ovu temu! Pozdrav!

  2. meni se lice iritira posle brijanja tj. krecu mi bobuljice. Da limi preporucujete neku nivea kremu protiv iritacija. Brijem se tako sto se umijem ili posle kupanja odmah se brijem nanesem pastu, predjem lice ziletom i onda se umijem hladnom vodom…