Prosize kapsule

Muška moda – kako odabrati farmerke?

Uz sve neizostavne delove garderobe o kojima smo već govorili (košulja, cipele, odelo..) u ormaru muškarca koji nije zaluđen izgledom, već samo drži do njega, mora se naći i makar jedan par kvalitetnih farmerki. Praktične za posao, večernji izlazak ili bioskop, farmerke su u pravoj kombinaciji sa dobrom košuljom i isto tako dobrim cipelama i sakoom ubitačna kombinacija čak i za svečane prilike. Samo treba znati kako odabrati savršene farmerke, a na vašu sreću, M@N! će vam pomoći oko toga.

Gde kupiti?

Pre nego krenete u misiju kupovine farmerki napravite plan kupovine u skladu sa novcem koji ste spremni dati za njih. Na taj način ćete, uz pomoć par naših saveta značajno uštedeti na vremenu. Za one koji su spremni dati nešto više novca, preporučujemo šetnju po firmiranim radnjama kao što su Diesel, Replay, Levis, Salsa… u kojima uopšte ne morate razmišljati o kvalitetu i kroju farmerki, jer taj test prolaze svi modeli. Cena je ono o čemu se može porazmisliti, a ona ne silazi ispod 10. 000 dinara. Iako se po onoj staroj može zaključiti da su pare uvek u vezi sa muzikom, ovog puta možda i nije tako. Naš savet je da kupovinu firmiranih farmerki i uopšte odeće ipak ostavite za inostranstvo, konkretno Italiju, jer nam je najbliža. Tamo će vas u nekom od outleta koji se uglavnom nalaze po predgrađima, vaše Diesel farmerice stajati tri puta jeftinije nego u Srbiji, uostalom kao i sva druga garderoba. Svakako, ako možete da odvojite 17. 000 za farmerice kod nas, neće vam biti problem da odvojite još koju hiljadu za vikend u Italiji, pa se markirajte do mile volje.

Sledeća opcija se kreće u rasponu od 3 do 10. 000 dinara, pa ako želite nešto kvalitetniji džins možete pogledati u Legendu, Džegeru, Springfildu, TimeOut, Pull&Bear, FoX, Zari… Tamo ćete naći sasvim zadovoljavajući kvalitet farmerica koji će biti makar približan ceni zakačenoj za njih, a ako budete uporni možda ih ulovite i na nekom sniženju, što je pun pogodak. Naša preporuka – Pull&Bear i Fox (TC Ušće).

Poslednja, ali ne i najlošija opcija su farmerke domaće, turske i grčke proizvodnje. One retko prelaze 2. 000 dinara, i pametno je povremeno obići tržne centre poput Bazara, Piramide, kao i posebne butike novopazarskih proizvođača kao što su ESBI, EXIT, BRUG, BROSS.. Možda nisu jednako kvalitetne poput ovih firmiranih, ali se uvek mogu naći moderni i interesantni modeli. U svakom slučaju, ako vas mrzi da lutate po gradu, na beogradskom Bazaru ih možete naći sve na jednom mestu. Dodatni savet – između buvljaka na Novom Beogradu i Bazara uvek se odlučite za Bazar. Izbor je isti, ali su cene znatno niže.

Još jedna opcija su šaneri. Oni su često i najbolja opcija, jer se kod njih garderoba sa imenom može naći po ceni koji ja približna onoj koja je i realna (one od 17. 000 koštaju 6. 000). Ostaje još samo problem moralne prirode , a ako njega savladate postali ste vlasnik farmerki koje vrede svaku paru koju ste platili. Gde ih naći, mi znamo, ali nismo sigurni da bi oni želeli da ovako javno to obznanimo i vama.

Kako odabrati?

Najbolji način da kupite farmerke koje vam zaista dobro stoje, a pri tome su i dobre je da povedete u kupovinu sestru, prijateljicu, drugaricu. One će vas najlakše naterati da probate nekoliko različitih modela i da odaberete onaj najbolji.

To koje ćete farmerke odabrati zavisi od vaše građe. Kod izbora farmerki važno je da vam prirodno padaju na kukove, da vam ne stežu stomak i da ne idu iznad kukova. Što se tiče modela, izaberite onaj koji se vama sviđa. Makar je po ovom pitanju izbor lak, jer je ponuda raznolika – široke, umereno široke, uske, zvonaste (OUT), frulašice (IN). Međutim, ipak izbor modela treba prilagoditi nečemu. Muškarci sa debljim nogama neće birati uske, zvonaste ili frula farmerke. Ovi modeli će vas dodatno udebljati i skratiti. Za vas su najbolji širi i klasični modeli. Ovi mršavi, takođe neće odabrati preuske farmerke, već one koje su uže kod zadnjice, a šire u nogavicama. Dodatno, to i devojke vole da vide…

Što se tiče dužine, retki su oni koji primete da na farmerkama koje kupuju, pored širine struka na etiketi stoji i dužina nogavica. Ne računamo da postoje modeli sa različitim dužinama nego kupimo one koje nam odgovaraju po obimu, a da ste malo probrali među modelima verovatno biste naišli i na neke koje vam nisu duže za dva centimetra nego su baš vaš broj. Činjenica je da farmerke trebaju biti nešto duže od vaših nogu. Idealna dužina je do đona patika ili cipela. Sve ispod toga, osim što izgleda neuredno, dovešće i do toga da vam se farmerke iskrzaju po krajevima. Može delovati trendi, ali vi ćete znati da je to zato što su vam dugačke. Odnesite ih kod krojača i skratite, ali ne previše.

I za kraj – izbegavajte bilo kakve suvišne detalje poput resa, šljokica, nitni.. te stvari su rezervisane za devojke. Mi smo ipak muškarci. A i kako bi to izgledalo uz neku majicu ili košulju sa aplikacijom???

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Muška moda – kako odabrati farmerke?

  1. Ja sam takodje mrsav i par puta se pokazalo kao greska to sto nosim siroke farmerice u nogavicama,cak su mi i devojke skrenule paznju na to.

    Smatram da je bolje probati razlicite modele pa odluciti u cemu se najbolje osecate i sta vam najbolje pristaje….ipak uze istace guzu i odlika je macho tipova…

  2. Hvala na informativnom clanku. Upravo mi je tako nesto trebalo da pronadjem farmerke u BG. Javljam ako uspem nesto 🙂 Pozdrav!

  3. ja sam takodje mrsav, i uvek kupujem uske famerice i nikad nisam bio nezadovoljan ali drugovi iz odeljenja nisu deleli misljenje da su uske famerice bas kul (nisam ni ocekivao nesto drugo, oni inace nose trenerke i ako nose famerice nose one sire) a sto se tice devojaka… nikad nisu rekle da nije lepo vec da imam cool stil.

Ostavite komentar