Prosize kapsule

Brijanje tela – saveti

Još jedna od stavki na našoj listi stvari koje moramo obaviti pre nego nas leto ogreje NAPOKON tiče se nege i izgleda, a vezana je za dlake. Ne mislimo na one na vašoj glavi. Savete o njima potražite u našim tekstovima koji se tiču nege i izgleda kose, modernih muških frizura i slično, a u ovom tekstu ćemo se pozabaviti svim drugim dlakama na vašem telu. Pa, da krenemo..

Brijanje tela, depiliranje i slične teme koje za cilj imaju da vas ostave bez vašeg ljubavnog tepiha, muškarcima baš i nisu preterano bliske. Pokreće se pitanje muškosti, jer – šta je muškarac bez krzna, nisam žensko da se depiliram, ja volim svoje spojene obrve i dlake u nosu.. Ok, podržavamo vas u potpunosti, sloboda izbora je prvo i osnovno pravo i zato ćemo se odmah ograditi – ovo će biti tekst sa savetima za one koji vole da svoje dlake preko leta, a možda i tokom cele godine drže pod kontrolom. Postoje žene koje vole prstima da prođu kroz grivu, ali postoje i one koje vole da klize prstima preko glatke kože. Pa, ko voli – nek izvoli!

Brijanje tela

Kao i kod brijanja brade, i brijanje tela može iziritirati kožu (naročito ako je prvi put). Zato je važno pripremiti kožu za to. Očistite područje koje ćete brijati i kao i kod regularnog brijanja, sa procesom brijanja počnite tek nakon tuširanja toplom vodom kako biste omekšali dlačice. Koristite kvalitetnu penu i kremu za brijanje, a obrijano područje po završetku obavezno hidratizirajte losionom.

Da biste izbegli posekotine koristite žilete koje ste već koristili, a obrijanu kožu obavezno naknadno prelazite losionima i kremama za telo kako biste izbegli iritacije. Takođe, nakon brijanja nosite odeću od prirodnih materijala, najbolje pamuk. Još jedan savet je da uvek makazicama skratite dlačice jer ćete time olakšati brijanje.

Ako ste od onih kojima je to redovni ritual ili želite da vam to postane potražite brijače za telo koji su specijalno izrađeni upravo za brijanje tela. Takođe, kod brijanja testisa i intime uopšte najpametnije je koristiti trimer za skraćivanje dlačica, a nijh ovih dana možete naći po povoljnim cenama u diskontima tehnikalija za pokućstvo i slične namene. Na primer, u Tehnomaniji ih imate već od 999 dinara (Ardes), zatim Elitove za 1. 049 i 1. 099 dinara. Jasno, nije to neki kvalitet, ali za ono za šta vama trebaju sasvim su solidni. Za one koji su spremni da daju nešto više novca postoji nekoliko modela od 1. 300 do 1700 dinara (Ciatronic), a za 2. 599 dinara možete naći i Ardesov brijač namenjen baš za brijanje tela. Svakako, treba pogledati i Philips modele koji se kreću od 3. 000 pa na više, a mi posebno izdvajamo Braunov aparat za brijanje koji uz trimer za telo dobijate u jednom po ceni od 4. 699 dinara. Sve što platite iznad ovoga već je profi oprema koja vas sigurno neće izneveriti…

I za kraj – kada se ponovo brijati? Obično se nakon brijanja pojavi crvenilo i koža bude osetljiva, pa nije pametno u takvom stanju ponovo pristupiti njenom brijanju. Velika je šansa da će doći do infekcije, pa je odgovor na vaše pitanje KADA – kada se crvenilo povuče i koža zaceli.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Brijanje tela – saveti

  1. Pingback: Kako obrijati prepone? | Muški magazin - M@N!