Prosize kapsule

Da li si ALFA mužjak ili BETA muškarac?

Alfa, beta, gama, delta… svakako, simboli su grčkog alfabeta, ali isto tako alfa i beta dva su osnovna tipa muškaraca. Ko nas je podelio u ove dve vrste baš i nije poznato, ali svako od nas je bar jednom čuo za izraz – on je alfa mužjak. Za ovu drugu vrstu, takozvanog beta muškarca, priznajemo, i mi smo prvi put čuli tek nedavno, a u tekstu koji sledi dajemo vam osnovne razlike među njima – tek da odredite kom tipu vi pripadate…

Alfa mužjak

U ovu grupu spadaju svi oni muškarci koji su zbog tipičnih alfa odlika ženama prosto neodoljivi – puni samopouzdanja, ambiciozni, borbeni, ugledni, bore se za društveni status, uvek znaju šta hoće i to i ostvare. U pristupu ženama nemaju nervoze, zadrške, nastupaju hrabro i upravo zato, kao što je ALFA prvo slovo grčkog alfabeta, tako je i alfa mužjak prvi među muškarcima.

Alfa muškarac ima opasan automobil, voli da vozi, i voli brzu vožnju, donosi sve važnije odluke u vezi, u restoranu će lako pozvati konobara ako nije zadovoljan obrokom koji mu je poslužen. Što se tiče uloga u muško-ženskim odnosima jasno su podeljene – kada ja pričam ti slušaš i radiš kao što je rečeno.

Ako jesi ALFA muškarac, sigurno je da si omiljen među ženama da po tom pitanju nemaš problema. Međutim, mogao bi da poradiš na svojoj emocionalnoj strani, jer žene u tebi retko mogu pronaći emocionalnu podršku, što najčešće i vodi tome da takvi muškarci u jednom trenutku budu prevareni.

Beta muškarac

Jang alfa jingu je beta muškarac. Blagog su temperamenta, opušteni, neki bi rekli flegmatični. Iako nisu borbeni, beta muškarci su uporni. Nemaju razvijen takmičarski duh i skloniji su timskom radu. Retko dospevaju na položaje direktora firmi, ali su zato odlični porodični ljudi oko kojih je uvek veliki broj prijatelja koji su im uz porodicu uvek na prvom mestu. Kod muško-ženskih odnosa stvar je sledeća. Dok alfa mužjak traži podređenu ženu, beta muškarac traži ženu s kojom će moći da izgradi ravnopravan odnos i stoga se ne plaši dominantnih alfa-ženki. Beta muškarci su verniji, pažljiviji i nesebičniji od alfa mužjaka u krevetu, a emotivnost je njihova glavna osobina.

Odri Čepmen (Audrey Chapman) autorka knjige Getting Good Loving, napominje da ponekad beta muškarci mogu patiti od sindroma predobrog dečaka te lako prelaze granicu i postaju mekušci, ali većina ipak zna pokazati zube kada zatreba. Zbog toga i poručuje svim ženama – ko jednom proba beta muškarca, više nikad neće poželeti alfu u garaži.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Da li si ALFA mužjak ili BETA muškarac?

  1. Јел постоји неки компромис између Алфа и Бета мушкарца? Ја некако дођем као комбинација ова два “типа”.