Prosize kapsule

Polno prenosive bolesti – testiranje

Polno prenosive bolesti surova su stvarnost današnjice zbog čega uvek treba biti na oprezu. Seks zbog toga, nažalost, postaje sve veće opterećenje, mada se uz pravilne mere opreza još uvek može uživati u njemu. Evo nekoliko saveta o tome kako zaštiti sebe, ali i partnerku i izbeći moguće komplikacije.

Predostrožnost

Otvoreno je pitati da li boluje od neke seksualno prenosive bolesti zvuči trulo, ali ako to ne učinite postaće još trulije. Takođe, i vi prema njoj morate biti iskreni i otvoreno joj priznati ako bolujete od nečega. Postoji nekoliko jednostavnih testova koje možete uraditi u svakom Domu zdravlja ako se želite dodatno osigurati. Jasno, sve ovo zvuči suviše naporno i ubija volju za seksom, ali ako se ne postavite odgovorno, seks lako može ubiti vas.

Pritajeni tigar

Polne bolesti su lukave. Možete ih imati, a da i ne znate. Hlamidija, ali i mnoga druga oboljenja ne pokazuju vidljive simptome, tako da je poželjno, radi sebe, da povremeno proverite svoje zdravstveno stanje. Bolje sprečiti nego lečiti.

Iron Abs za vas

Kada se testirati?

Kada stupate u novu ljubavnu vezu. Kondom vas štiti od nekih, ali ne od svih polno prenosivih bolesti. Zato je neophodno da se testirate pre nego stupite u seksualni odnos sa novom devojkom. Ko zna šta se nakupilo tokom silnih seks avantura koje su joj prethodile…

Pre začinjanja dece. Određene polne bolesti mogu voditi ka komplikacijama koje mogu onemogućiti začeće dece (sterilitet), ali isto tako se mogu preneti sa majke na dete.

Prevara. Nije važno ko je koga. Važno je da se oboje testirate kako bi otklonili sumnju u mogućnost da se neko od vas zarazio.

Ako dođe do nekih fizičkih promena. Na prvi znak bilo kakve fizičke promene na vašem telu morate konsultovati lekara koji će prepoznati simptome i preporučiti odgovarajuću terapiju i lečenje. Ne mora značiti da je u pitanju seksualno prenosiva bolest, možda je po sredi samo upala, ali opreza nikad dovoljno.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar