Prosize kapsule

Muške majice – uz šta ih nositi?

Poput farmerki majice su komad odeće koje u dobroj kombinaciji mogu izgraditi vaš stil i povesti ga u bilo kom pravcu. Danas svakako majice i nisu neko modno čudo, ali kada su se pojavile pre nekih pola veka pokrenule su pravu modnu revoluciju. Na njima su muške face poput Džejms Dina izgradile svoj prepoznatljivi mačo stil, a isto to možete uraditi i vi. Evo nekolko saveta uz šta je najbolje kombinovati različite vrste majici…

Polo majice

Polo majice su nekada bile rezervisane isključivo za višu klasu, i za one koji su se bavili golfom. Međutim, Ralf Loren, Lacoste, i još neki modni brendovi pokazali su nam kako ove majice mogu biti deo svakodnevnog klasičnog stila i upravo zbog toga se moraju naći u ormanu svakog muškarca. Odlične su za letnje dane koji nam predstoje, šetnje po Adi u sumrak sa devojkom, a jedino na šta morate obratiti pažnju je da nikada ne kopčate dugmiće do grla

Uz šta ih nositi – uz farmerke.

Mornarska majica

Mornarske majice sa horizontalnim prugama, takođe su deo klasičnog stila koji nikada ne prolazi. Postoji pravilo da pruge šire i da nisu idealan izbor za one malo punije, ali od svih pruga mornarske će će to činiti najmanje, tako da ćete u mornarskoj majici izgledati dobro čak iako ste puniji. Jedino pravilo na koje MORATE obratiti pažnju je da su mornarske majice rezervisane isključivo za leto.

Uz šta ih nositi pamučne bele pantalone, ili bele bermude.

Majice sa aplikacijom

Kada su se prvi put pojavile majice sa aplikacijama su napravile pravu pometnju u stilu i odevanju. Otvoreno je hiljadu opcija uz šta ih je moguće nositi i u kojim prilikama, ali ipak postoje određena pravila. Majice sa aplikacijama sastavni su deo uličnog ili casual stila, i odlično izgledaju u svakodnevnom odevanju. Ipak, ne možete ih nositi na posao i na svečane večere, dok za neke polusvečane prilike uz dobar sako, blejzer i još neki modni detalj predstavljaju odličan izbor. Najbolje bi bilo da aplikacija ima neku poruku tako da vaš stil ima smisla. Aplikacije su rezervisane za svakodnevni stil muškaraca do 30 godina. Nakon toga biste ipak trebali da se odlučite za nešto ozbiljnije.

Uz šta ih nositi – uz farmerke, isprane ili ne izbor je na vama. Važno je da nemaju suviše detalja. Iskombinujte uz majicu i farmerke neki dobar sako, blejzer i retro patike i spremni ste za ulicu.

Sportske majice

Iako mnogi smatraju da majice sa logoima i grbovima omiljenih fudbalskih, košarkaških ili NFL timova nisu najbolji izbor za posao i neke ozbiljnije prilike, istina je da uz dobro odabranu i sortiranu odevnu kombinaciju, čak i sportske majice mogu proći kao ozbiljne. Važno je samo da detalji na njima, a i one same ne budu suviše upadljivi. Ako vam je toliko stalo do toga da stavite do znanja kolegama za koga navijate, pronađite suptilan način da to i uradite.

Uz šta ih nositi – uz jednobojne uže farmerke. Što neupadljivije to bolje.

Majice sa dubokim V izrezom

Iako ženama sigurno bolje stoje, majice sa dubokim V izrezom neće stajati loše ni tebi. Naravno, podrazumeva se da imaš šira ramena, muškarcima sa uskim ramenima V izrez ne stoji. Majica sa dubokim izrezom potvrđuje tvoje samopouzdanje i pravilo je da ide uz psihički jake i stabilne, mačo, muškarce, koji se ne boje eksperimetisanja. Iskombinuj je sa blejzerom ili lanenim sakoom za leto, a u jesen sa jesenjim tankim kaputom.

Uz šta ih nositi – tamniji, jednobojni džins, opuštenog i ležernog kroja.

Potkošulje

Iako su nekada bile isključivo deo donjeg veša, potkošulje svih varijanti modni su trend koji je teško zaobići. Moderni krojevi učinili su ih nosivima u svim prilikama, a evo nekoliko pravila kada ih treba, a kada ne nositi. Ove sa bretelama možete nositi uglavnom ako imate jake ruke i ramena, pa imate i razlog zašto da ih nosite. Neophodno je da se podšišate ispod pazuha ako planirate da nosite baš njih. Pamučne potkošulje sa rukavima, V izrezom i dugmićima odlično će izgledati u solo varijanti, ali još bolje uz neki laneni sako. One odlično vizuelno šire i vaš torzo i muškarci u njima izgledaju muževno i buntovnički – upravo ono što žene vole. Ipak, nemojte ih nositi na svečane večere i neke ozbiljnije proslave.

Uz šta ih nositi – uz isprane, ušivene i pocepane farmerke, mada odlično izgledaju i sa jednobojnim bermudama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Muške majice – uz šta ih nositi?

  1. Pingback: Najčešće LETNJE MODNE greške! | Muški magazin - M@N!

  2. Pingback: Anonymous

  3. Pingback: Saveti za vaš OPUŠTENI LETNJI STIL! | Muški magazin - M@N!