Prosize kapsule

Nesanica – saveti

Stres, brige, vreme, hrana.. sve ovo mogu biti uzroci lošeg sna, a iskustvo sa neprospavanim noćima imao je svako od nas. Evo, nekoliko saveta koji će vam pomoći da se umirite i na prevaru zaspete – ko zaklani!

Naučite organizam

Iako možda u početku nećete moći da zaspete kada legnete, bilo bi dobro da se primorate da uvek ležete i ustajete u isto vreme. Vremenom ćete naučiti organizam kada je vreme za spavanje, a kada za buđenje.

Hrana

Mnogi od nas prave grešku kada ne uspeju da odole ponoćnoj užini. Zbog tog zalogaja sa nogu često dočekamo jutro budni proklinjući sebe – šta mi je to trebalo. Po pravilu, četiri sata pre spavanja ne treba unositi tešku hranu u organizam jer će nas držati budnim. Takođe, pre spavanja nemojte jesti voće, jer ono takođe budi organizam.

Brige – STOP

Najčešći razlog zbog kog ne možemo da zaspemo su brige. Odredite neko vreme pre spavanja od kog više nećete razmišljati o brigama. Sada ćete pitati – kako to tek tako da odredim? Lepo, ako na spavanje idete u 11, tempirajte da pred spavanje gledate film, slušate muziku, čitate knjigu, družite se sa ljudima koji će vas napuniti pozitivnom energijom.

Svež vazduh

Uvek pre spavanja provetrite sobu, jer se uz svež vazduh lakše zaspe i bolje spava.

Temperatura

Idealna temperatura za spavanje je 18 stepeni.

Sport

Dva sata pre spavanja ne biste se trebali baviti nikakvim sportom jer će vas dodatna aktivnost samo razbuditi. Naravno, seks tu ne ubrajamo…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.