Prosize kapsule

Hrana za trbušnjake bez sala

Dolazi nam leto, sa njim more, a sa morem skidanje i razgolićivanje našeg vajnog mačo tela. Naravno, san svakog muškarca je da se ispod te majice ukaže šest kao kamen tvrdih trbušnjaka, bez trunke sala i drugih dodataka. Nažalost, taj san se ne ostvaruje svima, barem ne još uvek. Uz redovan trening i kvalitetan program vežbi za trbušnjake pločice će se sigurno pojaviti. Međutim, osim vežbi jednako je važan i način ishrane, a američki bestseler „The Abs Diet“, odnosno „Dijeta za trbušnjake“ otkriva nam koja je to magična prehrambena formula za jake trbušnjake.

Šest obroka

Knjiga polazi od činjenice da postoji povezanost između broja obroka koje tokom dana jedemo, našeg metabolizma i brzine i količine sagorevanja kalorija. Iako je osnovno pravilo većine dijeta da se smanji količina hrane koju unosimo u organizam, ne postoji pravilo koje kaže da moramo imati striktno tri obroka dnevno. Sa tri obroka dnevno ćete sigurno usporiti metabolizam, a time i sagorevanje kalorija. Ideja koja je izložena u pomenutoj knjizi je da je telu neophodan stalni izvor energije i da mu se on mora obezbediti. Savet je – da biste bili mršaviji jedite češće.

Uposlite metabolizam kombinovanjem manjih i većih obroka. Dva sata pre ručka i večere pojedite manji obrok, užinu, a isto to učinite i dva sata nakon večere. Iako se savetuje da se izbegavaju kasne večere taj se problem može rešiti tako što ćete pomeriti večeru za neki raniji termin. Na ovaj način ćete se manje prežderavati tokom glavnih obroka, a metabolizam će sve vreme imati šta da radi. Ako se pitate šta je to manji obrok, u pitanju je neko voće, sendvič (ali jedan i obavezno sa nekim povrćem), koštunjavi plodovi… svakako ne hamburger.

Iron Abs za vas

Plan obroka

8h doručak

11h manji obrok

13h ručak

16h manji obrok

18h večera

20h manji obrok

Namirnice koje bi trebale da se nađu na vašem meniju za jake trbušnjake su sledeće: koštunjavo voće (bademi, lešnik, orasi..), mahunarke (bob, grašak, pasulj, buranija), spanać i drugo zeleno povrće, jaja, ćuretina i piletina, maslinovo ulje, hleb i pahuljice od žitarica od celog zrna, mleko, jogurt i sir sa manjim postotkom mlečne masti, voće, a naročito bobičasto voće. Kakvu ćete kombinaciju sastaviti izbor je na vama. Važno je samo da redosled bude – doručak + manje, veće, manje, veće, manje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Hrana za trbušnjake bez sala

  1. da li whey protein profesional 100% moze da pomogne u oblikovanju dobrih trbusnih misica?Visok sam 175 cm tezak 63 kg nemam masnih naslaga na stomaku ali bih da dobijem full plocice.