Prosize kapsule

Muške naočare za Sunce – KAKO ODABRATI?

Kako je krenulo mislili smo da će nam ovog leta potrebnije biti ribarske gumene čizme i kabanica, ali ipak – Sunce se promolilo, što znači da se možemo opskrbiti osnovnim odevnim potrepštinama za leto. Naočare za Sunce, logično, nalaze se u samom vrhu liste tih potrepština, kako zbog toga da bismo dobro izgledali tako i zbog njihove osnovne funkcije – da nam zaštiti oči. Evo nekoliko korisnih saveta kako odabrati prave.

Iako se mnogo više pažnje posvećuje ženskim modelima naočara, muške naočare su takođe doživele svoje modne preobražaje, evolucije i revolucije tako da su tokom decenija postale neizostavan deo muškog imidža i stila. Police, Ray Ban, Gucci, Prada, Oakley… sve su to sinonimi različitih stilova, ali i različitih poruka kojima muškarci poručuju – TO JE MOJ STIL! Međutim, osim samog izgleda traba obratiti pažnju i na funkcionalnost naočara, a evo nekoliko saveta na tu temu.

Stakla

Istinsku zaštitu od Sunca pružiće vam samo naočare sa staklima CR39. Ovo je oznaka koja zadovoljava evropske standarde, i za početak nek ona bude kriterijum pri kupovini naočara, naročito onih jeftinijih, na ulici ili na buvljaku. Ovakva stakla uvek imaju UV zaštitu i prijatna su za nošenje, što je još jedna bitna odrednica pri odabiru naočara.

Model

Pri odabiru modela naočara, naravno, najvažnije je da vam dobro stoje. Jedini kriterijum koji će vam ovde pomoći je OGLEDALO. Ipak, postoji par stvari na koje trebate obratiti pažnju kada se pogledate u tom ogledalu. Model naočara koji vam dobro stoji je onaj ispod kog vam neće viriti obrve, a okvir bi trebao da vam u potpunosti i SAVRŠENO pristaje uz nosnu kost.

Još jedno pravilo je da mali okviri ne pristaju uz duguljasta i bucmasta lica, baš kao što velike i glomazne naočare ne pristaju uz mršava lica. Ove godine su u modi retro i avijatičarske naočare, a koji su to moderni modeli muških naočara za Sunce možete pogledati prostim klikom OVDE, ili prevrtiti par tabloida i videti šta ovog leta nose Bred, Kluni i Bekam. Poznato je da su oni poslednjih godina bili zaštitna lica mnogih brendova naočara, pa je logično da kopiranjem njih nećete mnogo pogrešiti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Muške naočare za Sunce – KAKO ODABRATI?

  1. Gde mogu da se nadju naocare, one prve gore sto si okacio …DiG

    http://muskimagazin.com/wp-content/uploads/2010/0…

  2. Interesuje me gde mogu kupiti hvalitetne naočare za sunce.Ponuđeni modeli mi se dopadaju pa sam hteo da kupim jedne.Hvala.Pozdrav.

Ostavite komentar