Prosize kapsule

Hrana za mozak!

Ako ste mladi, čili i veseli, trenutno vas verovatno ne zamaraju posledice one pljeskavice i par krigli od piva od sinoć. Međutim, za nekih desetak godina primetićete prve rezultate vašeg fast food života, a kroz dvadeset će vaš mastima zakrčeni mozak biti toliko slow da ćete zaboraviti da ste nešto i mislili. Sa nekoliko sledećih saveta pomoćićemo vam da nabildujete svoje mozgove, baš kao što to činite i sa telom.

Hrana za brže misli

Za brže i bolje mišljenje neophodni su ugljeni hidrati. Ovo i nije neko čudo ako znamo da se mozak u najvećem procentu sastoji upravo od masti. Meso meso pravi, a ugljeni hidrati MOZAK!

Hrana za bolje pamćenje

Za pamćenje je prema nekim istraživanjima najbolja soja. U jednom eksperimentu pokazalo se da su muškarci koji su tokom šest nedelja konzumirali sojine prerađevine poboljšali svoje pamćenje. Kao odlična varijanta navodi se sojino mleko koje se može piti svakodnevno bez većih kontraefekata.

Iron Abs za vas

Hrana za dugovečniju mentalnu aktivnost

Bobičasto voće odličan je izbor za sve one koji žele da im sive stanice podjednakom snagom šljakaju i pod stare dane. Istraživanja su pokazala da muškarci koji redovno konzumiraju voće poput borovnica, grožđa, brusnica, ribizli, joste, ogrozda.. zaista imaju zdraviji mozak.

Hrana za mentalnu pronicljivost

Nutricionisti savetuju četiri šolje čaja dnevno. Kako su istraživanja pokazala, čaj je najbolji prirodni lek za vašu mentalnu funkcionalnost. Savet – prvu jutarnju kafu zamenite čajem.

Hrana za inteligenciju

Crveno meso je najbolji izvor gvožđa, a poznato je da gvožđe povećava inteligenciju. Dakle, zaključak je – navalite na roštilj!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar