Prosize kapsule

Da li si predugo sam?

Samoća je loša navika. Nažalost, vrlo lako se uvlači pod kožu, skoro neprimetno, i upravo zbog te lakoće navikavanja, vremenom sve teže postaje ne biti sam. Naučiš da se budiš sam, da doručkuješ sam, da piješ prvu kafu sam, pa i drugu. Naučiš da svaki prazan hod ispuniš poslom, prijateljima, ispraznim pričama, surfovanjem po internetu, dobrom knjigom, omiljenim filmovima… ali kada odradiš sve što je bilo u planu, kada prijatelji odu svojim putem, kada order levitra canada dovršiš knjigu, isključiš komp, TV.. i kada napokon legneš shvatiš da si u tom mraku SAM. A samoća je upravo to – mrak.

Naravno, treba napraviti razliku između osame i samoće. Osama, ne Bin Laden, već stanje duha i tela u prostoru i vremenu, period je od nekoliko dana, nekoliko nedelja, pa možda i čitav mesec, kada samoizolaciju koristimo za preispitivanje, donošenje važnih odluka, promena ili jednostavno za šansu da povučemo crtu i kažemo – do sad ovako, a od sad OVAKO. U svakom slučaju, osama je koristan period nakon kog postajemo nova, bolja i usavršena verzija onog starog JA i zato OSAMU u jednom trenutku života savetujemo svima.

Međutim,

onog trenutka kada osama postane način života, tada govorimo o samoći. Lako ju je prepoznati.

Da li ste predugo sami zaključite iz sledećih simptoma.

Imam četiri OMILJENE serije – u 9, u 11, u 14 i 18h. Vreme između njih popunjavam sa četiri MANJE OMILJENE u 10, 13, 16 i 20h, kao i sa makar 8 repriznih termina i jednih i drugih. Omnibus serija vikendom trenutak je za koji živim čitave nedelje.

Odsustvo bilo kakvog ličnog ljubavnog i seksualnog života kompenzujem „gutanjem“ sadržaja svih domaćih, ali i stranih tabloida. Zašto u lokalnom, kad mogu da živim u globalnom izmišljenom svetu tuđih ljubavi i seks afera.

Sve više vremena provodim na internet sajtovima za upoznavanje, četovanje, sklapanje braka, ugovaranje sado-mazo sastanaka, a o seksu preko kamerice da vam i ne govorim. Ljubav preko žice je moj izbor. Bolje išta nego ništa…

Prijateljima dosađujem u proseku sedam puta dnevno, i mogu vam reći sve mi se nešto čini da me u poslednje vreme izbegavaju. Nije valjda da sam od prijatelja postao prilepak? Šta – zar oni imaju život? Svašta… nisam znao da je i to moguće.

Trudim se da svu svoju nesigurnost i manjak petlje da se upustim u lov na neku stvarnu devojku s kojom bih mogao započeti bilo kakvu, pa makar i lošu vezu, sakrijem iza gomile posla koju namerno iz dana u dan povećavam sve više kako bi mi u jednom trenutku u potpunosti zaklonila pogled na stvarnost, ili me sakrila od iste. Tada će mi biti baš fino – kao beba u materici. Siguran i zaštićen od mogućnosti da me ijedna devojka odbije, ali i od šanse da me prihvati takvog kakav sam.

Da li ste se prepoznali u nekom od navedenih simptoma? Ako jeste makar u jednom, krajnje je vreme da posetite našu redakciju da vam razvalimo jednu bratsku šamarčinu od koje ćete poljubiti patos, ali i okusiti stvarnost, a činjenica je – stvarnost ponekad boli. Ipak, ako vas nikad u životu ništa nije zabolelo teško da se to što ste proživeli i može nazvati životom.

Zato, ustaj istog trenutka! Gasi TV, diskonektuj se s neta i počni da živiš… Možda si zagoreo kao 10 godina neoprani tiganj, ali pre nego ti se seksi sisata plavuša iz snova, u tangicama i bez brusa baci na ribanje istog, moraćeš da upotrebiš neki žešći odmašćivač svesti kako bi takvu plavušu uopšte imao gde i da upoznaš. Kako? Lako! Dovoljno je samo umesto SUTRA ĆU, reći ODMAH ĆU, JER JA TO MOGU! Ili možda najbolje ništa i ne reći, nego odmah preći na dela.

Tako. Hajde sad hrabro napred, pa nam javi šta si uradio. I obavezno nam pošalji fotku te plavuše kad je smuvaš. Ipak smo te zadužili.. budi drug.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.