Prosize kapsule

Predstavljen novi iPhone 4

Na godišnjoj Apple-ovoj konferenciji predstavljen je novi iPhone4. Novi i najtanji smartphone na svetu debeo je 9,3 milimetara, ima bolju kameru, jaču bateriju koja omogućuje 10 sati gledanja videa i 40 sati slušanja muzike.

Kako je Stive Džobs (Steve Jobs) izjavio, predstavljajući novi iPhone, u pitanju je do sada najveći iskorak u dizajnerskom smislu u odnosu na prethodne iPhone. U prilog toj izjavi ide i činjenica da je novi model tanji od svog prethodnika 24 puta što ga čini najtanjim iPhonom na svetu.

Kamera novog iPhona ima pet megapiksela i LED blic, a ekran ima čak 326 piksela po inču. Što se tiče memorije, ona i dalje ostaje na 32 GB, ali zato A4 procesor i jača baterija omogućuju 10 sati gledanja videa, 40 sati slušanja muzike, 7 sati razgovora i 300 sati provedenih na čekanju.

Nova je i aplikacija iBooks koja omogućuje čitanje i kupovanje knjiga, a jednom kupljeni proizvod može se besplatno sinhronizirati sa sva tri Appleova uređaja (iPad, iPod te iPhone).

Iphone 4 kreće u prodaju 24. juna, i to u SAD-u, Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Japanu, a tokom lete stiže u još 18 zemalja. Verzija sa 16 GB memorije koštaće 199 dolara, a verzija sa 32 GB 299 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar