Prosize kapsule

Njujorški grafiti! GALERIJA + VIDEO

Da li je to vešto smišljen marketinški trik, još jedna od iluzija i snova u koje želimo verovati, ili možda istina, ali činjenica je da mnogi u duhu Beograda prepoznaju duh nekih najvećih svetskih metropola. Njujork, ta prestonica pulsa života i ritma koji nikad ne staje najčešće je korišten sinonim za našu prestonicu. Nećemo zalaziti u to zašto je to tako, ali prateći kroz naše tekstove ritam Beograda, shvatili smo da tu možda i ima nečega.

Noćni život, ulična kultura (rep, grafiti, brejk-dance), ali i kultura uopšte neki su od glavnih simbola Njujorka – grada koji nikad ne spava. Ako ste nas redovno pratili proteklih meseci, primetili ste da i Beogradu ta žila kuca. Brejkedenseri, reperi, crtači grafita i mnogi drugi predstavnici beogradskog uličnog pokreta puls su te žile kucavice. Istina, daleko je Beograd od Njujorka, pa se naš urbani puls održava na aparatima, ali ipak još uvek daje znake života i uprkos svim poteškoćama i nerazumevanju sredine za ono što čini dušu ovog grada, prkosno poručuje svetu – Beograd je živ!

Jedna od misija našeg magazina je da tom životu, koji je u zlatna vremena tokom 70-ih zaista bio slika jednog drugačijeg vremena i zdravog, pre svega ŽIVOG društva, vratimo stari sjaj, a puls grada i njegove predstavnike skinemo sa aparata i otpustimo sa naše klinike uz dijagnozu – IZLEČEN! Znamo da zvuči pomalo boemski, ali nećemo umreti ako pokušamo… Svojevremeno smo uradili tekst sa mladim crtačima grafita sa Lekinog brda koji su nas oduševili svojom uličnom umetnošću. Od njih smo naučili da je grafit poruka na zidu, i da iza svake poruke, pa i najobičnijeg taga mora postojati ideja. Cilj grafita je da svakom prolazniku prenese ideju i poput elektrošoka, makar na par sekundi primora tog prolaznika na razmišljanje. Ko shvati shvatio je, ko nije sada – jednom hoće..

Sledeći se ovim, na našem virtuelnom zidu ostavićemo vam poruku – neke od najboljih Njujorških grafita. Ideja je da jednog dana Beogradski grafiti budu nalik Njujorškim, baš kao i Beograd Njujorku, ali stvarno. Do tad nastavljamo sa našom misijom, onako MUŠKI! Uživajte…©Muskimagazin.com


Slični tekstovi

1 komentar on “Njujorški grafiti! GALERIJA + VIDEO

  1. Pingback: Njujorški grafiti! (GALERIJA + VIDEO) -

Ostavite komentar