Prosize kapsule

Simptomi loše ishrane! Kako se lečiti…

Depresija, manjak energije, neprestana glad, žeđ, česte promene raspoloženja ne moraju nužno biti uzrokovani nekim zdravstvenim ili psihološkim problemima. Možda je u pitanju, jednostavno – loš način ishrane. U tekstu koji sledi otkrivamo vam najčešće veze između loše ishrane i navedenih simptoma. Pronađite se…

Manjak energije

Umor i manjak energije najčešće je uzrokovan manjkom ugljenohidrata. Na njima najčešće štedimo kada se podvrgnemo nekoj rigoroznoj dijeti, ali ipak, treba uvek imati na umu da su ugljenohidrati gorivo za naše telo. Takođe, umor može izazvati i nedostatak gvožđa i vode. Rešenje je jednostavno. Bilo da ste na dijeti ili ne, u ishranu morate ubaciti namirnice kao što su piletina, integralni pirinač, grašak, bob, žitarice i uvek telo snabdevati dovoljnom količinom vode. Zapamtite, voda čini više od 70% našeg organizma… Rezerve se moraju dopunjavati.

Depresija

Iako je depresija najčešće stvar psihe na koju najviše možemo uticati jačanjem volje i rešavanjem problema koji nas deprimiraju, njene efekte možemo ublažiti i pravilnom ishranom. Čudotvorna hrana za depresiju je sva ona koja sadrži visoku koncentraciju omega 3 masti i vitamina B, B6 i B12. Dakle, ako želite da se hranom izvučete iz depresije, a ne uvalite u još veću, jedite ribu barem tri puta nedeljno. Osim ribe dobre su i banane i šparoge koje su bogate vitaminom B6.

Iron Abs za vas

Glad

Konstantna glad se javlja ako preskačete obroke ili jedete hranu sa malo ugljenohidrata, proteina i vlakana. I ponovo, verovatno ste na nekoj dijeti ili jednostavno ne vodite računa o pravilnoj ishrani. Prvo što morate učiniti je da „uredovite“ svoje obroke. Doručak mora postati OBAVEZAN, a uz njega morate imati još četiri redovna obroka. Takođe, osim što mora biti bogat proteinima i ugljenohidratima koji su energija vašem telu za ceo dan, zdrav doručak mora sadržati i sveže voće. Trenutno smo u godišnjem dobu kada vam je to najmanji problem – breskve, nektarine, lubenice, dinje… izbor je ogroman, samo je pitanje vaše lenjosti za šta ćete se odlučiti. Sat, dva nakon doručka pojedite kašu od ovsenih pahuljica, šaku suvog voća, koštunjavo voće ili neku drugu hranu bogatu vlaknima.

Razdražljivost, anksioznost

Iako su dve suprotne reakcije na sredinu, i razdražljivost i anksioznost su uslovljene dejstvom hrane ili izostankom iste. Preskakanje obroka, malo kalorija i mnogo kafe može dovesti do ovakvih stanja. Jasno, sve nas je više kojima brz način života onemogućava pravilnu i redovnu ZDRAVU ishranu, pa se sve više oslanjamo na instant „podizače“ poput kafe ili na namirnice sa visokim sadržajem šećera. Upravo kao što je njihovo dejstvo na našu energiju INSTANT, istom instant brzinom deluje i na uništavanje našeg organizma. Brz život brzo prođe, pa vi razmislite šta je u vašem interesu…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.