Prosize kapsule

Ministarstvo omladine i sporta pomaže mlade sa 16 miliona dinara

U Palati Srbije danas je svečano potpisan ugovor između Ministarstva omladine i sporta i lokalnih samouprava kojima su dodeljena sredstva za poboljšanje položaja mladih u gradovima i opštinama Srbije. Prema ovom ugovoru, najavljeno je da će Ministarstvo pomoći sprovođenje mera za podršku mladima u opštinama koje su usvojile lokalni akcioni plan za mlade, sredstvima u vrednosti od 16 miliona dinara.

Rad lokalnih vlasti mladi često direktnije osete u svakodnevici nego same rezultate nacionalnih aktivnosti. Iz tog razloga, Ministarstvo omladine i sporta prošle godine je obezbedilo sredstva za izradu lokalnih akcionih planova u 25 gradova i opština, na osnovu kojih su se oni obavezali da će obezbediti finansije za aktivnosti koje mladi odrede kao prioritete u svojoj sredini. Zahvaljujući podršci Nemačke organizacije za tehničku saradnju, još 32 lokalne samouprave usvojile su svoje akcione planove. Ove godine Ministarstvo omladine i sporta obezbeđuje sredstva za sprovođenje tih programa, sa željom da mladi što pre osete poboljšanje u mestima u kojima žive.

Zahvaljujući ovoj podršci, primera radi, mladi u Despotovcu će dobiti omladinski klub, mladi Vrščani će dobiti pomoć pri traženju posla, Pančevci će proći obuku za mlade novinare, veb-dizajnere, fotografe i u lokalnim elektronskim medijima pokrenuti radio i TV emisije namenjene mladima. Mladi u Topoli će imati priliku da organizuju rock koncert, mladi u Čajetini priliku da pokrenu sopstveni posao, devojke iz Sremskih Karlovaca će proći kurs samoodbrane, a slične primere podrške mladima možemo naći i u Bosilegradu i Loznici.

Iron Abs za vas

Novčana pomoć lokalnim samoupravama, kako je istakla ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković, jeste još jedan pokušaj da mladi ostanu u rodnim mestima i da zajedno sa odraslima izgrade novi potencijal Srbije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.