Prosize kapsule

Pornografija? Erotika? UMETNOST!

Poznata je stvar da su retki muškarci koje može zainteresovati ozbiljna umetnost. Naravno, to nije nešto čime se trebamo ponositi, već prosto činjenično stanje. Kako je misija našeg magazina da stvorimo muškarca savršenog u svakom pogledu, ili najbliže što tome možemo prići, odlučili smo da poradimo i na ovom segmentu M@N! projekta. Ipak, ne može se sa Plejbojevih naslovnica odmah preći na Gogena, pa smo odlučili da vas u svet umetnosti uvedemo delima čiju ćete umetničku lepotu nešto lakše prepoznati i razumeti. A za sledeću lekciju već ćemo vam pripremiti nešto ozbiljnije…

Slike koje slede dela su fotografa Tima Bret-Deja (Tim Bret-Day) i slikara Terija Rodžersa (Terry Rogers). Obojica su inspiraciju pronašla u hiperrealizmu seksualnih fantazija, najčešće seks orgija devojaka i muškaraca koji čine džet-set elitu gradskog društva.

Svojim slikama izazvali su pravi bum u svetu umetnosti, ali i oprečne stavove umetničke kritike i javnosti. Očekivano, prvi se zgražavaju, drugi mahnito kupuju dela dvojice umetnika.

Bret-Dej je zahvaljujući svojim delima postao omiljeni fotograf mnogih slavnih ličnosti, ali i jedan od najpoželjnijih fotografa za reklamne kampanje brendova poput Agent Provocateur, Harvey Nichols, Adidas, Mercedes ili Smirnoff.

Za razliku od Bret-Dejovih fotografija, Rodžersove slike naslikane četkicom na platnu izgledaju baš kao fotografije. Teri Rodžers je izlagao širom Amerike i Evrope, a njegove crteže koristili su mnogi magazini poput recimo GQ. Zanimaju ga film i fotografija, koji su, kako kaže, najviše uticali na njegov rad.

Evo, nakon ovog kratkog INTRA, vreme je i za umetnost na delu, pa zaključite sami šta vašem umetničkom oku više prija – fotografija ili ulje na platnu. Mi smo se odlučili za oboje. Sve je to umetnost…

Tim Bret-Day

Terry Rogers

GALERIJA

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar