Prosize kapsule

Najgori mogući načini za RASKID!

Na muci se poznaju junaci! E, kada govorimo o raskidanju, tu se ova poslovica definitivno može primeniti. Nije lako nekome s kim ste proveli određeni broj godina, meseci, nedelja, dana, sati, minuta… (ok, ova dva poslednja i nisu problem), reći GOTVO JE! Dlanovi se znoje, želudac se veže, a zemlja se otvara. Naravno, postoje oni koji lako prevale preko usana to RASKIDAMO, ali za sve druge evo nekoliko saveta kako da to ne učine na pogrešan način. Oči u oči jeste najteže, ali i najpoštenije..

You have new E-mail!

Prvi na našoj listi najglupljih načina da raskinete sa devojkom je putem emaila. Elektronska pošta jeste moderna verzija prepiske preko pisama. Međutim, koliko god vama staromodno raskidanje pismom delovalo romantično i praktično morate shvatiti da je ono ELEKTRONSKA ispred POŠTA ubilo svu romantiku, a ostavilo jedino praktičnu stranu raskida na ovaj način. Praktičnu, jer će vama biti lakše da joj šibnete email sa porukom NEMA SA VIŠE, još ako ubacite par emotikona, nakačite neku srceparajuću pesmicu sa youtube-a i sve to ozvaničite svojim memorandumom, pun pogodak – ali u prazno. Ako je sreće vaš email će pronaći među 4 ciklična pisma na temu „ako ne proslediš otkačićete dečko“, pa će još da se istripuje da kletva deluje. Na stranu to što ćeš ispasti kukavica i sebični gad bez petlje da nakon svega što ste prošli makar ne pozoveš.

Facebook

Bolja verzija od prethodne je ako joj promenom statusa na Fejsbuku iz IN RELATONSHIPE u SINGLE, bez ikakvog drugog upozorenja staviš do znanja da je vašoj vezi kraj. Osim poruke da si paćenik čiji se ceo život sveo na Fejsbuk, tu istu poruku prenećeš i svim drugim ljudima koji promenu statusa budu videli. A koliko je to mogućih budućih devojaka manje, sračunaj sam.

Raskid na javnom mestu

Ovde si već evoluirao i sa virtulne mreže sišao makar u svet gde se ljudi umrežavaju kontaktom uživo. Ipak, još uvek nemaš dovoljno petlje da se sam suočiš sa besom ostavljene drage, pa za mesto raskida biraš neko javno mesto gde ćeš biti siguran od njene agresivne reakcije. Ili da li ćeš? Zar samo ti na celom svetu nisi gledao sve one heartbreaking filmske scene u kojima tip koji raskida dobija piće u lice, šamar preko obraza, šaku u grudi, nogu u ja*a… Dragi naš raskidaču, bes ostavljene žene retko šta može držati pod kontrolom. Još ako si je prevario…

Poruka na zidu

Poruka u boci je divan film, ali poruka na zidu, na vratima… svakako nije tako divan gest. Ne razlikuje se mnogo od emaila ili Fejsbuk raskida, ali u fenomen raskida uvodi novu kategoriju koja podrazumeva da ste poruku ostavili negde gde je ona može pročitati. To znači ili da ste živeli zajedno pa ste odlučili da iz njenog života nestanete bez pozdrava, ili još gore da ste se iscimali da dođete do njenih vrata kako biste ostavili poruku, ali niste imali petlje da pokucate i kažete joj to u lice…

Ne ubij glasnika

Pre proglašenja pobednika u NAJGORIM RASKIDIMA, red je da proglasimo PRVOG PRATIOCA, a to je onaj koji šalje nekog drugog koji će taj prljavi posao obaviti umesto njega. Zamislite situaciju – devojka otvara vrata, a tamo stoji vaš najbolji prijatelj ili skitnica sa ulice (kao da je bitno) koji joj kaže – Milan raskida sa tobom. Više ne želi da budete zajedno. Logično, glasnik biva obešen za jajca, a Milan će tek da dobije svoje…

Nevidljivi čovek

I evo pobednika!!! Najgori mogući način da raskinete sa devojkom je da ISPARITE. Šta to znači? To znači da ste u jednom trenutku, kada je Vama eto tako došlo, jednostavno odlučili da joj se više ne javljate, ne odgovarate na poruke, mejlove – da okončate vezu, a da ona to i ne zna. Jedna naša prijateljica je doživela ovo neprijatno iskustvo. Nakon godinu i po savršene veze u kojoj nije bilo naznaka bilo čijeg nezadovoljstva vezom, bilo kakvih trzavica, nesuglasica ili problema, dečko je jednostavno prestao da se javlja. Nakon tri meseca uzaludnog stalnog zvanja, slanja poruka, na kraju čak i bez želje da se pomire već samo da čuje šta se desilo, naša prijateljica je morala da se POMIRI sa činjenicom da su raskinuli. Sa čim je on morao da se pomiri to samo on zna..

Naš savet je da svaku vezu kojoj preti kraj okončate direktno i konkretno, po mogućstvu što ranije kako bi bilo što manje žrtava sa obe strane. Možda jeste najteži, ali je zato i najčistiji način! Što duže budete čekali postajaće sve teže. Najgore što možete da učinite je da takvu vezu nikada i ne okončate. E, tu počinju pravi problemi. Muško si, stegni zube i reci – KRAJ!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Najgori mogući načini za RASKID!

  1. Uglavnom se ne slažem sa onim što sam pročitao.Svaki pravi muškarac bi lepo pozvao svoju devojku telefonom ili joj predložio da se negde nadju,i onda lepo biranim rečima,objasnio kako stvari stoje. Varijante sa izbegavanjem ili slanjem elekt.poruka su neozbiljne i nekorektne!

  2. Pingback: Najgori mogući načini za RASKID! -