Prosize kapsule

Moderni muški kupaći 2010.

Malo je reći da nam je ovaj tekst zadao muku. Ne, ne zbog samog teksta. On je davno napisan i već dugo čeka da dospe na stranice našeg magazina. E, u tom čekanju je muka. Svaki put kad bi hteli da ga „nakačimo“ želje bi nam ohladilo 50 litara kiše zbog kojih nam je delovalo potpuno neprimereno da vam bodemo oči sa modernim kupaćim gaćicama. Svesni da ih nećete obući uskoro čekali smo, čekali, ali više ne možemo. Zato, posvećujemo ovaj tekst svima onima koji su na vreme zbrisali na neko more, ali i svima vama koji to tek planirate. Pogledajte, šta je to moderno ove godine u svetu muških kupaćih gaća…

Ove godine u ponudi za plažu je nekoliko modela. Razlikuju se u dužini, širini, materijalima, ali i stilu koji „furate“.

BOARD šortsevi

Kada bi morali da vam preporučimo ono što je definitivno u trendu onda bi to bili upravo board šortsevi. Dužinom do kolena i linijama koje fino prate obrise vaših nogu, ovi šortsevi su idealni za kupanje, surfovanje, odbojku na plaži, gluvarenje u nekom tropskom baru, pa čak i šetnju po letovalištu. Još jedna od prednosti je ta što oko struka nemaju gumu, već običan učkur, pa nećete imati stalan osećaj nelagode zbog stezanja. Ipak, ovi šortsevi nisu za svakoga. Najbolje stoje na mršavim i visokim muškarcima, dok oni niži utehu mogu da potraže u modifikovanoj, kraćoj verziji board šortseva. Još jedna napomena bila bi da su „borderke“ napravljene od težih materijala i uglavnom su vrećaste, tako da nisu najbolji izbor za plivače koji žele malo dinamike. Kada se sve sabere, ovo je kupaći za visoke i mršave muškarce koji samo žele dobro da izgledaju na plaži.


Klasičan šorts

Nasuprot trendi „borderkama“ imamo klasične šortseve koji iz trenda ne izlaze već decenijama. Ako pogledate slike vašeg tate iz mladosti, sigurni smo da ćete naći makar jednu na kojoj je na plaži upravo u šortsu koji je moderan i danas. Brendovi poput Zare, Pull&Bear, NewYorker.. na svoje rafove su ove godine izbacili veliki broj modela klasičnih šortseva u svim dezenima i bojama. Kraći su od „borderki“, sežu negde do polovine butina i napravljeni su od lakših materijala. Idelni su za one sa širim strukom i tanjim butinama. Ako patite od sindroma „pivskog stomačića“ opredelite se za tamniji jednobojni model, nikako za veoma popularan cvetni dizajn intenzivnih boja. Isto važi i za niže muškarce.


Bokserice

Ovo je, takođe, veoma popularan model za ovu godinu. Podseća na uske bokserice, koje su u potpunosti pripijene uz vaše noge. Dobre su za plivanje, sunčanje, ali i za pokazivanje vašeg savršenog tela. I upravo u tom telu jeste „caka“. Da biste nosili ovakav model kupaćeg vaše telo mora da bude ZAISTA savršeno, a i rastinje intimnih područja uredno podšišano. Povedite računa…


Speedo

U svetu, spido gaćice su prava taboo tema, oko koje se plete mnoštvo kontorverzi. Kod nas na Balkanu, međutim, spido gaćice su nepisano pravilo plaže još od Titove Juge. Ne možeš zamisliti plažu i more bez bolno pregorelog baje kako ponosno s rukama na kukovima nadgleda more sinje u svojim spido gaćicama. Sa današnjeg stanovišta to doduše ne bi bio nimalo lep prizor, jer je baja obično imao stomačinu, a gaćice su malo toga skrivale. Ipak, danas su na sreću uvedena neka pravila, pa se tačno zna ko spido nosi, a ko o njemu može samo da sanja. Ako se odlučite za spido gaćice povedite računa o higijeni intimnih područja, a to da imate besprekorno telo preduslov je koji ne treba pominjati. E, sad jedna zanimljivost. Iako se svi tobože zgražavaju nad ovim modelom kupaćeg, istraživanja su pokazala da je prodaja spido gaćica na svetskom nivou porasla za 44%, što nam govori da su spido definitivno – gaćice u trendu.


Biciklističke

Evo i poslednjeg trendi modela za 2010. godinu. Za njega se uglavnom odlučuju profesionalni plivači, ili oni koji vole kako izgledaju u njima. Kao i za prethodna dva tipa, i kod biciklističkih je važno da vam je telo u top formi, s tim što je ovde akcenat na nogama. Ipak, naš savet vam je da biciklističke ostavite za treninge na bazenu, i to u privatnim terminima, a da se u javnosti pojavite u nekim od prethodno navedenih modela. Ne želimo da rasplačemo decu, zar ne…?


©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar