Prosize kapsule

Brijanje pazuha – saveti

Iz estetskih i higijenskih razloga, žene na svim delovima naše planete rade to već vekovima. Sve je veći broj i muškaraca koji se upravo iz istih razloga pridružuju kultu „brijača pazuha“, a zašto da ne. Ne znači da ćete biti manje muškarac ako obrijete dlake pod pazuhom, već samo da ćete tokom vrelih letnjih dana ređe obarati žene sa nogu aromom, a češće svojim šarmom. Zato, evo nekoliko korisnih saveta kako brijati pazuh i o čemu voditi računa.

Postupak

Potreban materijal

* Žilet

* Voda i sapun

*Pena za brijanje (alternativno)

Korak 1

Najbolje je odabrati žilet sa više oštrica i laganom drškom koja će vam olakšati brijanje.

Korak 2

Pokvasite kožu pazuha i nasapunjajte. Važno je ruku držati ispravljenu tokom brijanja, jer savijanje može dovesti do nabiranja kože zbog čega se lako možete poseći.

Korak 3

Palcem one ruke čiji pazuh brijete, rastegnite kožu pazuha ka grudima kako biste zategli kožu i olakšali brijanje. Brijte se vertikalnim potezima ka gore, a žilet ispirajte nakon svakog poteza.

Korak 4

Pređite na drugi pazuh.

Saveti

Uvek koristite nov i čist brijač. Nikada ne brijte pazuh horizontalnim potezima jer tako dolazi do urastanja dlaka i posekotina. Koristite penu za brijanje umesto sapuna ako vam je tako lakše. Nikada ne brijte pazuh „na suvo“.

Nega posle brijanja

Koža pod pazuhom je inače osetljivija, a postoje i ljudi kod kojih je ovaj problem još jače izražen. Osip nakon brijanja nije retka pojava, a evo nekoliko saveta ako do njega dođe. Prvo, nakon brijanja nemojte nikada odmah stavljati dezodorans, naročito ne onaj koji sadrži alkohol i koji će dodatno isušiti kožu. Upotrebite neko hranljivo i hidratizirajuće sredstvo za posle brijanja, najbolje puder (talk), a ako imate čest problem sa osipom nakon brijanja osetljivijih predela kože (pazuh, intimna područja), najbolje je da na obrijanu kožu nanesete ulje sa dodatkom vitamina E koje pomaže regeneraciji kože i osvežava je. Takođe, pomoćiće i gel aloa vere koji je inače odličan i kod opekotina od Sunca, a isto tako efikasno je i ulje čajevca. Ako nemate kod sebe ništa od pomenutog, a znate da imate problem sa osipom kože, najbolje je da u priboru za brijanje uvek imate jednu kremu sa hidrokortizonom. Takođe, ako vaša osetljiva koža nije problem od juče, razmislite o tome da u ishranu ubacite što više vitamina C.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Brijanje pazuha – saveti

  1. Pingback: Kako obrijati prepone? | Muški magazin - M@N!

  2. Pingback: TOP 10: Ludi seks FETIŠI | Muški magazin - M@N!